arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Mooie oksels-2

Mooie oksels

Oké, de vraag is of oksels ooit echt mooi kunnen worden, het zijn tenslotte oksels, maar je badpak of strapless jurk staat wel een stuk leuker zonder ingegroeide haartjes en/of een geïrriteerde okselhuid. O, en de echte die hard overweegt zelfs een brachioplasty.

Dermatoloog Elian Brenninkmeijer: "Het is misschien wel het meest verwaarloosde gedeelte van je lichaam. Behalve elke ochtend een dosis zeep en deodorant krijgen je oksels weinig aandacht."
En heel selectief in het gebruik van producten ben je waarschijnlijk ook niet. "Lauwwarm water, sulfaatvrije zeep en alcoholvrije deodorant zorgen ervoor dat de natuurlijke beschermlaag van de huid onder je oksels niet aangetast wordt."
Want ook je oksels doe je een groot plezier door ze zo mild mogelijk te reinigen: "Hiermee voorkom je vaak al een geïrriteerde huid."

Oksels scrubben

Wat voor je benen, armen en bikinilijn geldt, geldt ook voor je oksels. "Na het ontharen doe je er verstandig aan om je huid te scrubben. Hiermee verwijder je dode huidcellen, verzacht je je huid én voorkom je ingegroeide haartjes." Maar ook hier is voorzichtigheid geboden: "Niet te hard en vermijd ook agressieve producten om je huidbarrière niet te beschadigen, want daarmee doe je uiteindelijk meer kwaad dan goed."

En donkere oksels kun je ook verminderen met scrubben. "Opgehoopte, dode huidcellen kunnen voor donkere plekken onder je oksels zorgen. Exfoliëren met melkzuur kan de ergste verkleuring wegnemen."

Slappe huid oksels

En dan is er nog het fenomeen: slappe huid. "Ook onder je oksels krijg je te maken met vermindering van collageen en elastine, met huidverslapping tot gevolg. Combineer dit met het feit dat je spieren naarmate je ouder wordt ook verslappen, waardoor de dunne huid nog sneller gaat hangen."

Facelift oksels

Soms is sporten niet voldoende: "Het blijft moeilijk om met behulp van push-ups en pull-ups de huid onder je oksels te verstrakken. Een laserbehandeling behoort tot de mogelijkheden, maar brachioplasty is veel effectiever."
Oftewel een facelift voor je oksels: "Deze operatie wordt vaak gecombineerd met een armlift, waarbij de overtollige huid op je bovenarmen wordt verminderd. Waar je wel rekening mee moet houden is dat de littekens van deze operatie moeilijk te verbergen zijn."

Stralen met die oksels!

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram