arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Lassus 15 02 Opalescence by RVDA 8989

Tanden Carice van Houten

Kennelijk heerst er op het verfraaien van tanden nog net zo’n taboe als op plastische chirurgie. En dat terwijl een beugel (of in het geval van Carice van Houten) veldspaatporseleinen facings ook een herstellende functie van het gebit kunnen hebben.

De kans is namelijk vrij klein dat je wordt geboren met een rechte tanden. En mocht dat wel het geval zijn, dan zul je ook nog eens een wisselronde moeten overleven.

In eerste instantie is voedselverwerking de hoofdfunctie van je tanden. Ze zorgen ervoor dat het verteringsproces in je maag en darmen zo goed mogelijk verloopt. Daarnaast zijn je tanden heel bepalend voor je uiterlijk. Ze zijn van invloed op de verhoudingen in je gezicht, maar bijvoorbeeld ook hoe je praat en op de mimiek van je lip. Om er nog maar over te zwijgen dat je je mond gebruikt om emoties te laten zien.

Lassus 15 02 Opalescence by RVDA 9746

Rechte tanden

Rechte, witte tanden worden al snel gekoppeld aan een verzorgd uiterlijk. Niet zo gek, aangezien rechte tanden ook een stuk makkelijker schoon te maken zijn en dus automatisch zorgen voor minder tandplak en dus ook voor minder gaatjes. Maar ze zijn vooral ook functioneel.

De meest logische stap naar een recht gebit lijkt een beugel. Als tiener mag je dan cool zijn met al die braquets in je mond, boven de dertig word je nogal raar aangekeken als je met een slotjesbeugel door het leven gaat.

Onzichtbare beugel

Een onzichtbare beugel kan de oplossing zijn, maar niet elk gebit komt in aanmerking voor een beugel. Vooral in het geval van ernstige slijtage bieden facings uitkomst. Facings zijn porseleinen schildjes die over je (gezonde) tanden worden geplaatst.

Facings worden vaak gebruikt voor het verlengen van tanden en om hiermee de geleidingsfunctie (en dus de oorspronkelijke taak van je gebit!) te herstellen.

Om ervoor te zorgen dat er bij het plaatsen van de facings zo min mogelijk van je eigen tanden hoeft worden afgeslepen is de manier van plaatsen trouwens wel essentieel. Prepless veneer voorkomt dat je moet boren en op deze manier kunnen de facings direct op je oorspronkelijke tanden worden geplaatst.

Veldspaatporseleinen facings worden trouwens gezien als de mooiste facings. Ze maken je tanden niet ineens witter, maar zorgen voor een optimale reflectie van het licht. In het geval van Carice van Houten kunnen we dan toch echt het licht de schuld geven voor haar stralend witte tanden.

Foto credits: Reinier [email protected] #lassustandartsen #opalescence #furrownl

Furrow op Instagram