arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Minder rimpels zonder botox

In twee weken minder rimpels. Zonder botox.

In twee weken minder rimpels. Zonder botox? Het kan. En het kost je helemaal niks. Behalve tijd en moeite. En misschien een zijden kussensloop.

Minder rimpels zonder botox

Als iets te mooi klinkt om waar te zijn, dan is het ook meestal te mooi om waar te zijn, maar minder rimpels zonder botox ligt binnen handbereik. Twee weken en een strak regime, meer heb je niet nodig. En volhouden is ook een belangrijk onderdeel van het plan.

Het versneld afvoeren van afvalstoffen kun je ook heel letterlijk nemen: verschoon je bed.

De eerste week draait het om detoxen en het versneld afvoeren van afvalstoffen, terwijl de tweede week in het teken staat van het verzorgen en hydrateren van je huid en nieuwe energie geven aan je cellen.

Week 1

Minder rimpels in twee weken betekent dat je slechte, ingesleten gewoontes zult moeten afleren.
Het versneld afvoeren van afvalstoffen kun je namelijk ook heel letterlijk nemen: verschoon je bed. Je weet dat je minimaal (met de nadruk op minimaal) één keer per week je bed moet verschonen, maar een week is voorbij voordat je er erg in hebt. Ondertussen stapelen zweet en dode huidcellen zich op.

Neem je voor om de komende tijd je bed vaker te verschonen en draai je kussensloop gedurende de week om. Nog een klein pleidooi voor het zijden kussensloop: huisstofmijten en hun uitwerpselen houden niet van zijde.

Als je toch aan het opruimen bent, was je make-upkwasten en maak je haarborstels schoon. En zoals je ook je handen wast voordat je gaat eten, doe je dat ook voordat je make-up aanbrengt.

Verder is het een vrij saaie week: elke ochtend en avond je huid grondig reinigen, op tijd naar bed, gezond eten en geen alcohol. Ja, je leest het goed: geen alcohol.
En dode huidcellen verwijderen, met de beste peelings voor thuis.

Week 2

Aangezien je toch elke avond vroeg naar bed gaat (zie week 1), kan je net zo goed een leave on slaapmasker gebruiken voor het intensief verzorgen van je huid.
Een slaapmasker voorziet je huid o.a. van hyaluronzuur, peptides en ceramides. En dat terwijl je slaapt. Het enige wat je hoeft te doen is je huid goed reinigen (zie wederom week 1) en in je schone bed gaan liggen.

Bij voorkeur voeg je ook dubbelreinigen toe aan je hernieuwde regime. Door je huid twee keer te reinigen, weet je zeker dat je met een schone lei begint. De eerste keer draait het om het verwijderen van vuil en make-upresten, terwijl je je de tweede keer volledig concentreert op het daadwerkelijk reinigen van je huid.
En als de boel dan aan kant is, dan is het tijd om antioxidanten aan je huidverzorgingsritueel toe te voegen.

Deze missie is niet compleet zonder vitamine C-serum. Vitamine C vermindert pigmentvlekken, egaliseert je huid en vermindert fijne lijntjes en rimpels.
En onthou: na twee weken is er geen enkele reden om bovenstaand regime niet door te voeren.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram