arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
BIO EFFECT Anti-Pollution

De invloed van milieuvervuiling op je huid

Als je dacht alles te weten op het gebied van anti-aging, dan heb je het (waarschijnlijk) mis, want sinds kort heeft anti-pollution zijn intrede gedaan.
Naast de invloed van zon, wordt steeds duidelijker dat ook de 'frisse lucht' huidveroudering kan versnellen.

Milieuvervuiling

Roet, cfk, kool-, fijn-, en stikstof blijken namelijk net zo schadelijk voor je huid als de zon. Misschien zelfs nog wel schadelijker. Zelfs als je niet in de stad woont krijgt je huid per dag gemiddeld 10.000 radicale aanvallen te verwerken.

Antioxidanten

Tijd om antioxidanten in te schakelen. Naast een vitamine C-serum en/of crème met ureum kun je ook anti-pollution-producten gebruiken om je huid te beschermen tegen oxidatieve stress.
Deze producten zijn speciaal ontwikkeld om de welbekende 'schadelijke invloeden van buitenaf' zo veel mogelijk buiten de deur te houden. Ze versterken je huid, maar leggen eveneens een denkbeeldig schild op je huid om je te beschermen tegen de verontreinigende nanodeeltjes in de lucht.


Anti-pollution en anti-aging gaan trouwens heel goed samen. Ingrediënten die milieuvervuiling buiten de deur weten te houden, bestrijden ook vaak de (eerste) tekenen van huidveroudering. Of andersom.

Hyaluronzuur zorgt ervoor dat fijne lijntjes en rimpels verminderen, maar verhoogt ook de dichtheid van je huid, waardoor milieuvervuiling minder kans maakt. Groeifactoren versterken je huidbarrière, maar herstellen tegelijkertijd eventuele opgedane schade in het verleden. En antioxidanten zoals ferulazuur en azelaïnezuur beschermen je tegen vrije radicalen, maar hebben ook ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor de symptomen van couperose en/of hyperpigmentatie verminderen.

BIO EFFECT Anti-Pollution

Mocht je bovenstaande subtiele hints gemist hebben: BIO EFFECT Anti-Pollution is voor 195,00 euro verkrijgbaar via de website van Skins Cosmetics.nl

Furrow op Instagram