arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
De beste anti-agingcrème

Mijn crème is de beste anti-agingcrème van allemaal!

De beste anti-agingcrème is een natuurlijke crème zonder parabenen, parfum en vanzelfsprekend ook geen plastic verpakking. Silke van der Laan, Indigo Cosmetics: "We zijn ons steeds meer bewust van wat we op onze huid smeren. En dan niet alleen qua ingrediënten, maar ook wat betreft de verpakking. Hoe wordt deze geproduceerd, van welk materiaal en is het biologisch afbreekbaar. En de tijd van kinderarbeid in Bangladesh is gelukkig ook voorbij."

Mijn crème is de beste van allemaal! "De toenemende vraag naar natuurlijke producten is zeker geen verkeerde trend, maar je kan er ook in doorslaan. Don't be an enemy of the good. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden."

Je hoeft je dus niet te schamen als je stiekem een stuk papier bij het restafval gooit of toch nog een anti-agingcrème met synthetische stoffen gebruikt. "Niet iedereen heeft een voorliefde voor plantaardige stamcellen, zeewier en komboucha. Het is goed als je bewust leeft, maar probeer niet meteen een oordeel te vellen als een ander niet dezelfde keuzes maakt. En het hoeft ook niet allemaal perfect te zijn. Iets minder fanatiek kan ook: kleine stapjes kunnen al een groot verschil maken."

Zodra er een donkergroen blaadje of een hap van een hennepplant in zit, wordt er al geroepen dat het biologisch is.

De beste anti-agingcrème

En een natuurlijke crème is niet altijd beter, zeker niet in combinatie met anti-aging. "Er zijn producten die 100% natuurlijk zijn, maar die niet doen wat ze beloven. Je wilt een product dat puur is, maar het moet wel werken. In plaats van een slecht biologisch product te kopen, kan je ook voor een anti-agingcrème kiezen die 75% natuurlijk is, maar daarnaast ook iets voor je huid doet."

De toenemende populariteit van natuurlijke producten betekent ook dat er meer gesjoemeld wordt. "Je kunt helaas niet altijd aan de buitenkant zien of een product goed is. Zodra er een donkergroen blaadje of een hap van een hennepplant in zit, wordt er al geroepen dat het organic is. Er zijn veel natuurlijke termen niet beschermd, waardoor je niet altijd kunt controleren of het klopt wat er gezegd wordt. Er zit niks anders op dan goed je huiswerk doen."

Natuurlijk = duur

Natuurlijk betekent trouwens wel duurder. "Je kunt niet verwachten dat een biologische crème in een bamboeverpakking maar 1,50 euro kost. Dat bestaat gewoon niet. Put your money where your mouth is."

Furrow op Instagram