arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Tixel-laser

TRENDALERT: Tixellaser

Er is een nieuwe ster aan het firmament, de Tixel belooft dezelfde resultaten als een CO2-laser, maar met veel minder downtime. Cosmetisch arts Joost Kroon: "De Tixel® kan de fractionele CO2-laser nog niet helemaal vervangen, maar het is zeker een behandeling om in de gaten te houden. De resultaten zijn vergelijkbaar met een CO2-laser, maar deze behandeling is minder pijnlijk en het herstel duurt minder lang."

Een pulse voelt aan als een korte tik, te vergelijken met een elastiekje dat tegen je huid ketst.

Het is geen laser, geen radiofrequentie, maar de Tixel® werkt op basis van thermomechanische ablatie. "Een matrix met titaniumpinnen wordt opgewarmd tot 400 graden en met behulp van gecontroleerde pulsen worden er minuscule gaatjes in je huid geschoten, waarmee het natuurlijke wondgenezingsproces op gang wordt gebracht. Daarnaast heeft de afgifte van warmte in de lederhuid een verstrakkend en verstevigend effect."

De Tixel® is perfect toepasbaar voor het verminderen van fijne lijntjes en verbeteren van een slappe huid. "Er wordt onderzocht of de Tixel® ook toepasbaar is voor het behandelen van pigmentvlekken en andere oneffenheden, maar dat is op dit moment nog te vroeg om te zeggen. Je kunt de Tixel® trouwens niet alleen gebruiken op je gezicht, maar ook op je hals, decolleté, armen, handen, benen en buik."

Herstel Tixel®

Dat de behandeling minder pijnlijk is dan een CO2-laser, maakt hem niet geheel pijnloos. "Een pulse voelt aan als een korte tik, te vergelijken met een elastiekje dat tegen je huid ketst."
En ook het herstel van de Tixel® moet je niet helemaal onderschatten. "Het is geen lunchtime treatment. Direct na de behandeling is je huid rood, opgezwollen en zie je een rasterpatroon. Dit is niet te vergelijken met de korstvorming na een laserbehandeling en de bijwerkingen zijn goed te doen, maar hou er wel rekening mee dat het minimaal 3 dagen zichtbaar is dat je behandeld bent."

Prijs Tixel®

De kosten hangen samen met het te behandelen gebied: "Voor één Tixel®-behandeling ben je ongeveer 300 euro kwijt."

Don't get your hopes up high: hoeveel behandelingen je uiteindelijk nodig hebt, is van tevoren niet helemaal te voorspellen. "Na één keer zie je al duidelijk verschil, maar wil je hetzelfde effect bereiken als met een CO2-laser dan zul je de behandeling meerdere keren moeten herhalen. Gemiddeld zijn er echt 3 tot 4 behandelingen nodig.

En wees na afloop extra alert voor de zon. "Het is niet de bedoeling dat je meteen in de zon springt. Na de behandeling is het van belang om een dagelijkse zonbescherming te gebruiken. Bij voorkeur van SkinCeuticals of Dermaceutic.

Furrow op Instagram