arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
ervaring-fractional-laser-1

Mijn ervaring met de fractional laser

Bij de fractionele laser kun je rekenen op kleinere poriën, verbeterde textuur, minder doffe huid, minder fijne lijntjes en littekens en hij zorgt ook nog eens voor een verstrakking van je huid. No pain, no gain, en dat geldt helaas ook voor deze behandeling.

Ondanks dat fractioneel voor gedeeltelijk staat en niet 100% van je huid behandeld wordt, duurt het herstel minimaal 5 dagen. Met deze laser wordt het water in je huid dusdanig verwarmd, dat de eiwitten worden afgebroken en plaatsmaken voor een nieuwe en vooral gezonde huid.

Fractionele laser

Je huid verdampen gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot. Geen zorgen, de behandeling is vrijwel pijnloos vanwege de speciale verdovingscrème in combinatie met paracetamol. Wil je echt helemaal niks voelen van de laserflitsen, dan kun je er zelfs nog voor kiezen om nog voor de behandeling een tramadol of oxycodon achterover te tikken.

ervaring-fractional-laser-9

Na de behandeling

Direct na de behandeling ben je voornamelijk rood, is je gezicht warm en ietwat gezwollen en heb je last van kleine bloedpuntjes. En het zijn vooral deze kleine bloedpuntjes die ervoor zorgen dat het niet ongemerkt blijft dat je ‘iets’ hebt laten doen.

Deze bloedpuntjes zijn vaatjes die toevallig geraakt zijn tijdens de laserbehandeling. Het ziet er een stuk enger uit dan het daadwerkelijk is en de bloedpuntjes zijn volkomen onschuldig (tenminste: als je geen last hebt van een gestoorde bloedstolling).

Om het bloeden tijdens en na te beperken is het trouwens wel zaak om 24 uur voor de behandeling geen alcohol te drinken. O, en de warmte wordt met het uur minder.

ervaring-fractional-laser-3

Dag één

De eerste dag na de behandeling is je huid bijgekomen van de ergste shock en voelt hij vooral heel trekkerig aan. Je lichaam is druk bezig om de eiwitten op te ruimen én om weer een nieuwe huid aan te maken. Vooral de eerste ochtend kan je nog last hebben van een opgeblazen gezicht. Mocht je last hebt van zwelling, dan wordt dit meestal in de loop van de dag minder.

IMG_4722

Dag twee

Op dag 2 zet het proces van huidvernieuwing zich ongehinderd voort. Met een trekkerige huid als gevolg. Een kwestie van dweilen met de kraan open, want de meest vette crème kan het droge gevoel niet wegnemen. Natuurlijk houdt niks je tegen om niet elk uur je huid te voorzien van een vochtinbregende crème, maar het beste is gewoon om de natuur haar werk te laten doen.

ervaring-fractional-laser-5

Dag drie

Dag 3 staat in het teken van het loslaten van je oude huid. De eerste schilfers ontstaan rond je neus en langzaam volgen je neus-lippenplooi en je kin. Mocht het je omgeving nog niet zijn opgevallen dat je een behandeling hebt ondergaan, vanaf nu kun je er donder op zeggen dat iedereen het weet.

ervaring-fractional-laser-4

Dag vier

Je bent er bijna, maar nog niet helemaal… Op dag 4 volgen je voorhoofd en je wangen. En ook al is het gebied rond je neus-lippenplooi en mond al helemaal vernieuwd, het zou kunnen dat je neus-lippenplooi en je mond gewoon nog een schilferingsronde doorgaan.

ervaring-fractional-laser-2

Dag 5

Het einde is in zicht. Je huid heeft zich waarschijnlijk helemaal vernieuwd en de ergste schilfering is verdwenen. Het kan zijn dat je huid nog wel roze is (babyroze!), maar dit is goed te camoufleren.

ervaring-fractional-laser-1

Fractionele laser

Na een week kun je er zeker van zijn dat je weer volledig toonbaar bent voor de buitenwereld. Maar… je mag dan voorzien zijn van een egalere huid met een gezonde glans, het eindresultaat van deze fractionele laser laat zeker 3 maanden op zich wachten. De aanmaak van collageen en elastine duurt even en ook het verkleinen van je poriën vraagt om geduld.

Kosten fractionele laser

De kosten voor de 2940 fractionele laserbehandeling bedragen 950 euro. Voor meer informatie kun je terecht op de website van de Kliniek voor Esthetische Geneeskunde.

 

Furrow op Instagram