arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Laserontharen in de zomer

Laserontharen in de zomer

Paniek. Bij de eerste zonnestralen heb je al meteen spijt dat je niet in de winter bent begonnen met permanent ontharen.
Niet getreurd, je bent zeker niet te laat. Zelfs als het (hoog)zomer is, kun je zonder zorgen je benen, oksels en bikinilijn ontharen. Marieke Verweij, huidtherapeut: "Het is alleen belangrijk dat je voor de juiste laser kiest. Of in dit geval: lasers. Niet elke laser is geschikt, maar als je kiest voor de Alexandrite laser in combinatie met de Nd:YAG-laser kan je zeker laserontharen in de zomer."

Juist de combinatie van deze twee lasers is effectief én veilig. "De Alexandrite reageert op het pigment in het haarzakje, terwijl de Nd:YAG-laser(1064 nm) ondertussen in de diepere huidlagen de bloedtoevoer uitschakelt, waardoor je haren op je benen, oksels of bikinilijn in de weken na de behandeling uitvallen. En niet meer terugkomen."

Door de laserbehandeling vallen je haren uit, waardoor je meteen resultaat hebt van de behandeling.

Laserontharen

Tijdens de behandeling blijft ook de bovenste huidlaag intact, waardoor je op elk moment van de dag (en elk moment in het jaar) ongewenste haartjes kunt laseren. "De behandeling is geschikt voor elk huidtype. Natuurlijk dien je na afloop je huid te beschermen tegen de zon, maar dat geldt ook als je niet in behandeling bent voor een laserbehandeling."

Na afloop van de laserbehandeling ontstaat namelijk een zogenoemde inflammatiereactie. "Dit is volkomen normaal, maar tijdens het herstel is je huid gevoeliger voor de zon. Vooral als de behandeling intensiever is, zul je je goed moeten beschermen tegen de zon om elk risico op pigmentvlekken te voorkomen. Gebruik dus een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 en smeer je regelmatig opnieuw in."

Laserontharen in de zomer

Zelfs als je bijna met vakantie gaat, kan je nog even snel een onthaarsessie boeken. "Juist als je met vakantie gaat. Door de laserbehandeling vallen je haren uit, waardoor je meteen resultaat hebt van de behandeling. En een pauze tussen de behandelingen in, kan ervoor zorgen dat er misschien ook meer sessies nodig zijn voordat je haarvrij door het leven gaat."

Ben je echt net terug van vakantie en zongebruind, dan is het misschien verstandig om even te wachten of alleen voor de Nd:YAG-laser te kiezen. "Deze reageert niet op pigment en is zelfs geschikt voor een donkere huid. Maar nogmaals: als je gewoon buiten bent en je beschermt je tegen de zon kan je zonder zorgen laserontharen in de zomer."

Furrow op Instagram