arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
laser-europe

Laser Europe 2014

Vanaf 22 mei vindt in het Hotel Krasnapolsky in Amsterdan de 4 editie plaats van Laser Europa, een congres waarbij het allemaal draait om lasers. Cosmetisch arts Hayri Hortoglu: “Het is een uniek evenement, omdat er tijdens deze 4 dagen specialisten uit de hele wereld bij elkaar zijn. Dat is trouwens ook enorm leerzaam, omdat ze in andere landen de dingen soms anders doen en hierdoor kom je soms tot nieuwe inzichten.”

Je vindt op dit congres lasers in alle soorten en maten. Lasers voor het behandelen van couperose, rosacea en permanente ontharing, maar ook voor het verwijderen van tatoeages. Het is heel divers en alle specialisaties worden besproken. En de laser wordt niet alleen voor cosmetische doeleinden gebruikt. Zo vind je bijvoorbeeld ook lasers op de afdelingen gynaecologie, urologie en seksuologie in het ziekenhuis.

Hayri: “Je kunt met de laser ook complicaties behandelen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld verkeerd gebruik van fillers. Zo wordt bijvoorbeeld tijdens het congres ook getoond hoe je met behulp van laser permanente fillers kunt oplossen. Het verwijderen van permanente fillers is lastig. Zo moet er vaak een plastisch chirurg aan te pas komen (lees: operatie).”

laser-europe-2

Met behulp van de laser kun je ook deze fillers  (gedeeltelijk) verwijderen. Hayri: “De laser zorgt ervoor dat de filler verwarmd wordt, waardoor de bobbeltjes vloeibaar worden. Je kunt op deze manier proberen om de permanente fillers o.a. met een naald op te zuigen. Dit heeft als voordeel dat je, in tegenstelling tot een operatie, niet te maken krijgt met (zichtbare) littekens in je gezicht. En de kans op infecties is hierdoor ook minder groot.”

Een laserbehandeling ondergaan is niet geheel onschuldig en ook hiermee kun je te maken krijgen met complicaties: “Mensen zijn soms bang voor lasers en dat is niet geheel onterecht, aangezien het een instrument is waarmee ook dingen mis kunnen gaan. Daarom ben ik ook van mening dat voor bepaalde lasers echt een specialist nodig is. Zo zijn er bepaalde type lasers die vragen om een opleiding. Maar als die in goede handen zijn, dan kun je met behulp van deze apparaten ook iemand opereren. Een facelift, maar dan zonder te snijden.”

Er er worden vanzelfsprekend ook de nieuwste technieken en laserapparaten getoond. Helaas is het evenement in principe alleen toegankelijk voor artsen en lasertherapeuten, maar ik zal er wel een uitgebreid videoverslag van maken. Wil je meer informatie over dit congres, kijk dan op de website van Lasereurope.

 

Furrow op Instagram