arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Doet een laserbehandeling pijn?

Doet een laserbehandeling pijn?

Au, au, au. En dat omschrijft nog niet eens echt het rotgevoel van een laserbehandeling. Raquelle van Doorn, huidtherapeut Huid & Laser Utrecht: "Niet elke laserbehandeling is hetzelfde, maar wil je je huid verstrakken en de aanmaak van collageen stimuleren, dan moet je er toch wel vanuit gaan dat je halfuur lang pijn hebt."
En pijn doet het. "Je voelt de warmte van de laser, maar dat hoort er wel een beetje bij. Als je collageen wilt verstrakken dan zul je het moeten opwarmen. No pain, no gain."

Niet iedereen ervaart de warmte van de laser op dezelfde manier. De reacties variëren van 'gevoelig' tot 'onhoudbaar'.

Lang leve de verdoving. "Afhankelijk van het soort laser kun je een huidverdovende crème gebruiken, die haalt de scherpe randjes eraf."
Helaas zet deze huidverdovende crème niet altijd zoden aan de dijk. "Los van het feit dat je Emla niet bij elke laserbehandeling kunt gebruiken, gaan de pulsen van de laser vaak een stuk dieper dan de huidverdovende crème."

Paracetamol

Aan de paracetamol dus. "Het is geen officieel advies, maar je kunt een uur voor de behandeling paracetamol slikken. Desondanks zal de behandeling waarschijnlijk nog steeds 'oncomfortabel' zijn."

De pijn van de laser wordt vaak omschreven als een elastiekje dat tegen de huid aan wordt geschoten. "Niet iedereen ervaart de warmte van de laser op dezelfde manier. De reacties variëren van 'gevoelig' tot 'onhoudbaar'."
De pijn is niet alleen persoonsgebonden, maar kan zelfs van dag tot dag verschillen. "Als je ongesteld bent, slecht geslapen hebt of niet lekker in je vel zit, kan de behandeling pijnlijker aanvoelen. En als je echt griep en/of koorts hebt, dan is het advies zelfs om de behandeling even uit te stellen."

Een halfuur je tanden op elkaar dus. "Als de behandeling klaar is, dan is de ergste warmte al weggetrokken. Klaar is klaar. Na afloop kan je nog wel 'een warmtesensatie' ervaren en is je huid gevoelig, maar het echte pijnlijke gedeelte zit er dan op."

Maar dan ga je wel 10 jaar jonger door het leven. "Don't kill the messenger, maar je hebt eigenlijk twee laserbehandelingen nodig. Het liefst zelfs drie."
En dan laat het resultaat van de behandeling ook nog eens een halfjaar op zich wachten. "Meestal zie je pas na 6 maanden echt verschil. 10 jaar is misschien ietwat overdreven, maar het effect van een laser is zó mooi."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram