arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Diva Tight Laser

Diva Tight Laser

Een fractionele CO2-laser die je huid verstrakt. Tot nu toe niks bijzonders. Behalve dat het bij de Diva Tight Laser om het verstrakken van je vagina gaat.
Marieke Verweij, huidtherapeut: "Het doel van de Diva Tight laser is om klachten zoals vaginale droogheid, pijn bij het vrijen, verslapping en incontinentie te behandelen. Tegelijkertijd kan hij ook een branderig gevoel, (terugkerende) blaasontstekingen en schimmelinfecties verminderen."

Bovenstaande klachten worden vaak veroorzaakt door vaginale atrofie. "Het verlies van collageen en elastine is niet alleen van invloed op je gezicht, ook je vagina verliest haar natuurlijke elasticiteit en je vaginawand wordt dunner. Daarnaast neemt de hydratatie af door een verminderde doorbloeding."

De Diva Tight Laser stimuleert de aanmaak van collageen en elastine in je vagina, maar ook rond je plasbuis en je blaas. Met als gevolg een verstrakking van het bindweefsel.

De overgang doet daar nog eens een schepje bovenop. "Als je eierstokken minder oestrogenen aanmaken, verandert de pH-waarde van je vagina, waardoor je vatbaarder bent voor blaasontstekingen, infecties en schimmels."

Vaginale droogheid

Vaginale droogheid is niet iets wat je tijdens de lunch open en bloot op tafel legt. Hetzelfde geldt voor incontinentie, jeuk of een branderig gevoel. "De meeste oplossingen zijn van tijdelijke aard. De vraag is dan ook of je het überhaupt een oplossing moet noemen."

Je kunt met de Diva Tight Laser ook het volume en stevigheid van je buitenste schaamlippen herstellen. Deze worden weer voller en de doorbloeding van je schaamlippen wordt verbeterd.

De Diva Tight Laser combineert twee lasers in één apparaat. "Even technisch: een ablatieve CO2-laser en een non-ablatieve Erbium Glass-laser. Deze stimuleren de aanmaak van collageen en elastine in je vagina, maar ook rond je plasbuis en je blaas. Met als gevolg een verstrakking van het bindweefsel."

Ablatief, oftewel: gedeeltelijk verdampen van je huid en vagina in één zin klinkt als pijnlijk. "Je kan een 'warmtesensatie' voelen, maar dat mag geen naam hebben. De behandeling is echt volledig pijnloos, er is zelfs geen verdoving nodig. Tenzij je ervoor kiest om ook de buitenkant van je vagina te verjongen, die behandeling kan iets gevoeliger zijn."

Want zelfs als je geen klachten hebt, kan je je 'diva tigthenen.' "Je kunt met de Diva Tight Laser ook het volume en stevigheid van je buitenste schaamlippen herstellen. Deze worden weer voller en de doorbloeding van je schaamlippen wordt verbeterd."

Incontinentie

In het geval van (stress)incontinentie zul je trouwens nog wel je oefeningen moeten blijven doen. "De laser doet veel, maar niet alles. De behandeling versterkt wel het spierweefsel, maar dat betekent niet dat je voortaan niks meer hoeft te doen. Het is echt een kwestie van 'en-en'."

Gemiddeld zijn er 1 tot 3 behandelingen nodig om je klachten definitief te verminderen. "Het gaat bij deze laser niet om effect zien, maar om resultaat voelen. Het weefsel moet veranderen en dat heeft wel even tijd nodig.
Het blijft ingewikkeld om het resultaat te meten. Toch voel je na één behandeling vaak al meteen verbetering.
Daarom is het ook zo'n dankbare behandeling."

Voor meer informatie over deze laser, of voor het maken van een afspraak, kan je terecht op de website van Huid & Laser Utrecht.

Tip: De Diva Tight Laser kost momenteel 500 euro, maar via Furrow krijg je nog eens 10% korting.

Furrow op Instagram