arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dit wil je weten, voordat je een laserbehandeling ondergaat

Dit wil je weten, voordat je een laserbehandeling ondergaat

Er gaat niets boven een gefractioneerde laserbehandeling, maar voordat je (minimaal!) 500 euro betaalt is het handig als je weet waar je aan begint. Dit wil je weten, voordat je een laserbehandeling ondergaat.

Het is niet goedkoop

Helaas, een laserbehandeling kost geld. Correctie: een goede laserbehandeling kost geld. Als je 'maar' 150 euro hoeft te betalen, dan kan je je afvragen of je wel bij de juiste kliniek bent.
De prijzen voor een laserbehandeling variëren van 450 euro tot soms wel 2500 euro. Duur betekent niet per se beter, maar goedkoop is in de meeste gevallen wel duurkoop.

Hou er ook rekening mee dat je er met één behandeling niet bent. Je kunt moeilijk alle gefractioneerde laserbehandelingen over één kam scheren, maar er zijn vaak meerdere behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.
Daarnaast zul je de behandeling vaak jaarlijks moeten herhalen om het resultaat te behouden.

Het doet pijn

No pain, no gain. Een laserbehandeling doet pijn. Wil je je huid liften en je fibroblasten aan het werk zetten om extra collageen en elastine aan te maken, dan moet je ervan uitgaan dat de behandeling pijn doet.

Het gevoel van een laser wordt vaak omschreven als oncomfortabel en kan aanvoelen als een speldensteek of hete flits.
Afhankelijk van het soort laser kun je voor een verdoving kiezen, maar zelfs dan zal de behandeling waarschijnlijk niet pijnloos zijn. (Zie artikel: Doet een laserbehandeling pijn?)

Er is een downtime

Als de laserbehandeling klaar is, zit het meest pijnlijke gedeelte erop, maar dan staat je nog een downtime te wachten. Klaar is in het geval van een laser niet klaar.
Zwelling, een rode, warme huid, wondvocht en korstvorming zijn in de eerste 3 tot 5 dagen na een ablatieve laserbehandeling volkomen normaal.

Bij een non-ablatieve laserbehandeling is de hersteltijd een stuk korter en zal je huid waarschijnlijk alleen de eerste dag ietwat rood en gevoelig zijn.

Het resultaat is pas na 6 weken te zien. Minimaal!

Het is een langdurig en oncomfortabel proces, waarbij het ook nog eens minimaal 6 weken duurt voordat je effect ziet van de behandeling. Los van de bijwerkingen zoals zwelling en een rode huid.

De aanmaak van collageen en elastine laat op zich wachten, dus voordat je überhaupt resultaat zult zien van je harde werken ben je zeker 6 weken verder. Het eindresultaat van je laserbehandeling is op z'n vroegst 3 tot 6 maanden later pas zichtbaar.

Nog een laatste waarschuwing: een laserbehandeling is verslavend, want als je na 6 maanden in de spiegel kijkt en ziet dat je poriën fijner zijn geworden, de structuur van je huid verbeterd is en je teint egaler is geworden, wil je niets anders meer.

Wil je meer weten over een laserbehandeling? Kijk hier mijn persoonlijke video: Is een laserbehandeling pijnlijk?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram