arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Clearliftlaserbehandeling

Is de Clearlift laserbehandeling goed?

Hoe kan het dat de Clearlift helemaal geen pijn doet? En als je na afloop niks ziet, is hij dan wel goed? Hoe zijn de ervaringen met deze laserbehandeling?

Terwijl de meeste diepe laserbehandelingen aanvoelen alsof er met een elastiek op je huid wordt geschoten, is de Clearlift volkomen pijnloos. Huidtherapeute Julia Ahmed: "Bij deze laserbehandeling werk je in de diepere huidlagen, maar blijft de opperhuid wel intact. Het feit dat je geen schade toebrengt aan de oppervlakte is één van de redenen waarom je niets voelt van de behandeling."

Pijnloos

Dat je geen pijn voelt wil niet zeggen dat de behandeling niet effectief is. "De Clearlift dringt gefractioneerd door tot in je lederhuid en stimuleert daar de aanmaak van collageen en elastine."
Hou er wel rekening mee dat je na de behandeling nog niet meteen resultaat ziet. "Je huid voelt wel strakker aan, maar dat zie je niet. Wil je de structuur van je huid op korte termijn verbeteren, dan zul je de Clearlift moeten combineren met een andere behandeling, zoals bijvoorbeeld een fruitzuurpeeling of PRP. En soms is het misschien zelfs beter om voor een andere (laser)behandeling te kiezen."

Dat betekent trouwens niet dat je helemaal niks ziet: "Je huid ziet er na de behandeling zeker frisser uit. Maar dat mag eigenlijk geen naam hebben. Je moet gewoon echt geduld hebben. Je zet met deze behandeling je huid aan het werk en die klus is niet in één dag geklaard. Het duurt gemiddeld 3 maanden voordat je het eindresultaat ziet."

En je bent er ook niet met één behandeling. Julia: "Je hebt echt minimaal twee tot drie behandelingen nodig." Maar dan heb je ook wat. "De contouren van je gezicht verstrakken, je huid wordt steviger, fijne lijntjes onder je ogen vervagen en na verloop van tijd zie je ook dat je huid rustiger en egaler wordt."

Clearlift

Dat je aan de oppervlakte niets ziet van deze laserbehandeling, betekent niet dat je niet voorzichtig zult moeten zijn in de zon. "In tegenstelling tot de meeste laserbehandelingen kan je de Clearlift ook gewoon in de zomer doen, maar je zult na afloop wel een zonnebrandcrème moeten gebruiken."

De Clearlift kan trouwens ook op een donkere huid worden toegepast. "Dat maakt deze behandeling ook zo toegankelijk, hij is eigenlijk geschikt voor iedereen."

Furrow op Instagram