arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Dunne wenkbrauwen dikker maken

Kan je dunne wenkbrauwen weer dikker maken?

Dé trend in de jaren 90, dunne wenkbrauwen. Helaas pluk je er nu de vruchten van. Jackelin Frank, wenkbrauw-expert: "De dunne wenkbrauwen van Madonna en Marlène Dietrich waren in die periode mateloos populair, maar daardoor hebben veel vrouwen nu geen haar meer op hun hoofd."

En dan doet oestrogeen ook nog een extra duit in het (haar)zakje. "Naarmate je ouder wordt, neemt ook de aanmaak van het vrouwelijk hormoon oestrogeen af, waardoor je haar dunner wordt." Ook je wenkbrauwen. "In plaats daarvan krijg je er warrige, kleurloze haren voor terug."

Dunne wenkbrauwen

Niet getreurd, met de juiste methode kun je dunne wenkbrauwen weer dikker maken. "Je kunt niet binnen een week nieuwe wenkbrauwen toveren, maar je kan wel met behulp van een speciale techniek de natuurlijk haargroei weer stimuleren. Hou er wel rekening mee dat, vooral als je in het verleden veel hebt weggehaald, het een langdurig proces is."

Je zou verwachten dat je met dunne wenkbrauwen zo ver mogelijk uit de buurt van een pincet moet blijven, maar het tegenovergestelde is waar. "Zodra de eerste nieuwe donshaartjes tevoorschijn komen en je wenkbrauwen weer vorm krijgen, kun je ze met behulp van een pincet optisch voller laten lijken."

In tegenstelling tot je huid, houden je wenkbrauwen niet van crème. Breng daarom je dagverzorging bij voorkeur zo min mogelijk over je wenkbrauwen aan, zodat ze kunnen ademen.

De vraag is alleen of je zelf het pincet ter hand moet nemen."Net zoals het goed is om regelmatig een mani- en pedicure te plannen, naar de schoonheidsspecialiste te gaan voor een diepe reiniging van je huid en naar de kapper te gaan, is het ook verstandig om je wenkbrauwen op de juiste manier te verzorgen."

Wenkbrauwen epileren

Door je wenkbrauwen op de juiste manier te epileren, kun je een open blik creëren. "Je kan tijdelijk ook een wenkbrauwserum gebruiken om de natuurlijke haargroei te stimuleren. En eventueel kun je in de tussentijd blonde (dons)haartjes verven om zo je wenkbrauwen voller te laten lijken."

Ook hiervoor geldt dat het misschien verstandig is om niet het heft in eigen handen te nemen. "Volle wenkbrauwen zijn in, maar hou altijd de natuurlijke vorm van je wenkbrauwen in de gaten. Je kunt het ook overdrijven."

En laat je wenkbrauwen ademen. "In tegenstelling tot je huid, houden je wenkbrauwen niet van crème. Breng daarom je dagverzorging bij voorkeur zo min mogelijk over je wenkbrauwen aan, zodat ze kunnen ademen."

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor om (dunne) wenkbrauwen weer dikker te maken? Voor meer informatie, of het plannen van een 'brow-treatment' kun je terecht op de website van Jackelin Frank.

Furrow op Instagram