arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Kaaklijn strakker maken zonder operatie

Kaaklijn strakker maken zonder operatie

Niet om je gelijk te ontmoedigen, maar je kaaklijn strakker maken zonder operatie is een ingewikkeld en tijdrovend proces. Toch is het de moeite waard om een poging te wagen. Cosmetisch arts Rogier Meulenaar: "Samen met je kin en jukbeenderen, is je kaaklijn één van de belangrijkste contouren van je gezicht. Een duidelijke, scherpe kaaklijn wordt gezien als het symbool voor jeugdigheid."

Volumeverlies en een slappe huid (hamsterwangen) kunnen ervoor zorgen dat onderhuids vetweefsel naar beneden zakt, waardoor je kaaklijn minder strak wordt. "En een andere oorzaak is de afname van het botweefsel, waardoor er naast je kin een deuk ontstaat."

Dermaroller

Hou je het het liefst zo eenvoudig mogelijk, dan is de dermaroller een goed begin voor het strakker maken van je kaaklijn: "Met behulp van de dermaroller maak je minuscule gaatjes in je huid, waardoor de aanmaak van collageen en elastine wordt gestimuleerd." In combinatie met een verstevigend serum kun je heel specifiek je kaaklijn behandelen. "De dermaroller zorgt ervoor dat je huidverzorgingsproducten beter worden opgenomen. Door het gebruik van je producten aan te passen kun je eventuele huidproblemen zoals een slappe huid heel gericht aanpakken."

Venus Legacy

Pak je het liever toch iets drastischer aan (maar ook weer niet zo drastisch dat er een mes aan te pas moet komen), dan kun je een behandeling met de Venus Legacy overwegen. "Bij de Venus Legacy wordt er gebruikgemaakt van radiofrequentie en magnetische pulsen om je kaaklijn strakker te maken. Door de temperatuur van de huid te verhogen, zet je collageen uit, waardoor je een lift creëert."

Het verwarmen van de huid is al heel lang een populaire methode om voor een strakkere kaaklijn te zorgen. "De radiofrequentie zorgt ervoor dat je meteen na de behandeling resultaat ziet, maar daarnaast zorgen de magnetische pulsen voor huidverbetering op lange termijn door je fibroblasten aan het werk te zetten."

Hou er wel rekening mee dat het om een tijdelijke verbetering gaat. "Wil je het resultaat behouden, dan zul je minimaal één keer per maand de behandeling moeten herhalen."

Liquid Facelift

Wil je koste wat kost een operatie vermijden, maar heb je geen zin om elke maand een behandeling te ondergaan, dan is de liquid facelift ook een mogelijkheid. "In tegenstelling tot een facelift, waarbij een gedeelte van je huid wordt weggesneden, wordt er bij de liquid facelift met behulp van fillers volume toegevoegd, waardoor je huid weer strakker komt te staan."

Een liquid facelift wordt veel toegepast rondom je jukbeenderen, maar hij wordt ook steeds vaker ingezet voor het verstrakken van de kaaklijn. "En als je daarnaast ook fillers rondom je mond plaatst, verminder je ook meteen de neus-lippenplooi."

Ultherapie

En dan is er nog Ultherapie®. Als je bang bent voor naalden (en messen) dan kun je met deze behandeling een onderkin verminderen of kaaklijn strakker maken. "Deze niet-invasieve behandeling werkt op basis van ultrageluid. Met hoogfrequente geluidsgolven kan je de huid tot 5 millimeter diep verhitten, zonder de buitenste huidlagen te beschadigen. Er mag dan geen mes aan te pas komen, maar het is geen behandeling zonder risico die ook alleen mag worden uitgevoerd door een (cosmetisch) arts."

Ultherapie stimuleert de aanmaak van collageen en elastine diep in de huid. "In de maanden na de behandeling zie je dat de contouren van je huid verbeteren." Vooral het uiteindelijk effect is indrukwekkend te noemen."Gemiddeld is het resultaat twee jaar zichtbaar."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram