arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
HIFU behandeling

TRENDALERT: HIFU behandeling

Je huid liften, zonder zwelling en blauwe plekken. Lindsay van der Looij, eigenaresse KNAP Skincare: "HIFU is een non-invasieve facelift zonder downtime. Je verstrakt je huid, zonder dat je rekening hoeft te houden met een herstelperiode van minimaal een week."

Met een HIFU-behandeling kan je de SMAS-laag verstrakken. Dat is precies die laag van het weefsel die chirurgen liften tijdens een facelift.

Huidverstrakking, zonder bloed zweet en tranen

Non-invasieve behandeligen zijn ‘in’. "Vanwege zijn vriendelijke karakter, maar ook omdat de behandeling doeltreffend is. Natuurlijk kan de HIFU de echte facelift niet vervangen, maar de non-invasieve technieken op het gebied van huidverbetering zijn razendsnel verbeterd de laatste jaren."

In plaats van te snijden, verstrakt HIFU je huid op basis van gefocaliseerde ultrasonentechnologie. "Met de HIFU kan je op drie verschillende niveaus in de huid werken; op 1.5 mm diepte, op 3 mm diepte en op 4.5 mm diepte." Vooral dat laatste is handig voor het verminderen van je onderkin. "Met de HIFU stimuleer je de fibroblasten. Hiermee neemt de celdeling toe, maar ook de productie van elastine en collageen. Met de HIFU-behandeling kan je zelfs de SMAS-laag verstrakken. Dat is precies die laag van het weefsel die chirurgen liften tijdens een facelift.”

HIFU wint razendsnel terrein. "Non-invasief in combinatie met een natuurlijk resultaat is helemaal van deze tijd. En de behandeling is ook redelijk goed verdraagbaar, zonder enige risico op downtime."

Doet HIFU pijn?

Helemaal pijnloos is HIFU trouwens niet. "Je huid wordt van binnenuit aan het werk gezet om de celdeling en de aanmaak van collageen te boosten. Veel pijn doet de behandeling niet, maar je voelt zeker dat er wat huidverbetering gaande is daar ‘vanbinnen'. Een fijn gevoel is anders, maar zodra de behandeling afgelopen is, ben je de pijn weer vergeten."

Verstrakken kaaklijn

De HIFU is vooral geschikt voor het verstrakken van je kaaklijn, het liften van je wangen en het verminderen van een dubbele kin. "Het advies is om te starten met een kuur van 3 behandelingen, met een tussenpoos van 6 tot 8 weken. Gedurende deze behandelperiode zul je zien dat het liftende effect toeneemt. Je huid en de contouren worden strakker. Na 6 maanden heb je een optimaal zichtbaar resultaat. Uiteindelijk kan je met één behandeling per jaar het resultaat bijhouden.”

Klinkt veelbelovend, maar let op: "Er zijn veel soortgelijke (met name goedkopere) apparaten op de markt die hetzelfde resultaat beloven. Alleen HIFU is volkomen veilig en FDA goedgekeurd. Aan jou dus de taak om op te letten dat de behandelaar met een gecertificeerd apparaat werkt."

En de oude facelift kan nog steeds niet de prullenbak in. "Het hangt helemaal af van de indicatie en het doel dat je wilt bereiken. Voor sommige doelstellingen heb je invasieve behandelingen nodig om een goed resultaat te bereiken."

Knap Skincare vind je in Amsterdam aan de Willemsparkweg. Voor meer info: [email protected]

Furrow op Instagram