arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Hamsterwangen verminderen

Hamsterwangen verminderen

Hamsterwangen. Alleen de naam al vraagt om een drastische aanpak. Cosmetisch arts Aleid Koppius: “De ene hamsterwang is de andere niet, maar je kunt wel stellen dat hamsterwangen ontstaan door een combinatie van huidverslapping en afname van volume- en botweefsel."

Daarnaast zakt het onderhuidse vet naar beneden, met een minder strakke kaaklijn tot gevolg. "Deze verschuiving wordt nog eens extra geaccentueerd, doordat het volume rond je slapen, jukbeenderen en rond je mond minder is. Et voilà: hamsterwangen."

Filler, facelift of hamsterwang

Is huidverslapping je grootste probleem, dan is het verstandig om de focus vooral op huidverstevigende behandelingen te leggen. "Denk hierbij aan een (chemische)peeling, laser, ultrasound, Profhilo, PRP of een Skinbooster."

Is het volumeverlies dusdanig groot, dan kan je daarnaast ook nog je heil zoeken in fillers. "Door het volumeverlies te herstellen, kan je (tijdelijk) een facelift voorkomen."
Hoe je het ook wendt of keert, soms moet het mes er gewoon in. "De meest rigoureuze oplossing tegen hamsterwangen is en blijft facelift."

HIFU

Wil je echt niet onder het mes, dan kan je met de populaire HIFU-behandeling je hamsterwangen verminderen. "HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) is een gezichtsbehandeling op basis van ultrasound. Deze behandeling is non-invasief, oftewel: hij laat je huid volledig intact, waardoor je nauwelijks hoeft te herstellen."

De zogenoemde SMAS-laag wordt met deze behandeling geprikkeld, waardoor je fibroblasten aan het werk worden gezet. "Je huid wordt op een natuurlijke manier gelift en verstevigd."

Hamsterwangen verminderen?

1 + 1 = 3. "Bij het verminderen van hamsterwangen ben je er niet met alleen fillers. Of alleen een laserbehandeling. Je zult alle zeilen bij moeten zetten."

Hamsterwangen worden meestal veroorzaakt door meerdere factoren, dus je zult ook meerdere factoren moeten behandelen. "Voor het herstellen van het botvolume en vetweefsel, gebruik je een stevige filler. Om je huid weer een boost te geven, kun je een peeling doen. Fijne lijntjes worden direct minder, maar je verbetert ook de structuur van je huid. En met een beetje geluk verminder je ook pigmentvlekken."

Kers op de taart

Heb je nog energie (en geld!) over dat kun je nog een Skinbooster overwegen. "PRP of Profhilo zijn de welbekende kers op de taart."

Wacht in ieder geval niet met bovenstaande behandelingen tot de boel is ‘ingestort’. "De conditie van je huid is een on going process. Blijf je huid prikkelen om te regenereren.
Ingrijpende, preventieve behandelingen zijn niet nodig, maar het kan zeker geen kwaad om rond je dertigste wat kritischer te zijn over de producten die je gebruikt."

En af en toe een huidverbeterende laserbehandeling is ook geen overbodige luxe. "Saai, maar waar: voorkomen is beter dan genezen. Excessen ontstaan vaak als je (op latere leeftijd) ineens besluit om de boel strak te trekken. Door subtiel en in fases te werken kan je zo veel meer bereiken. Zeker als het om hamsterwangen gaat."

Cosmetisch arts Aleid Koppius kom je vaker tegen op Furrow. Als arts en adviseur zal ze je adviseren over de medische do's en don'ts.
Aleid is als onafhankelijk cosmetisch arts werkzaam bij verschillende klinieken in Nederland. en daarnaast is ze internationaal trainer bij Allergan en Skintech.
Voor vragen of het plannen van een consult kun je terecht op haar website www.aleidkoppius.com.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram