arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Hamsterwangen verhelpen

Hamsterwangen verhelpen

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: waarschijnlijk wint de zwaartekracht het, maar het leven is een stuk leuker als je strijdend ten onder gaat, toch?
Zo kan je hangwangen verhelpen. Op een natuurlijke en minder natuurlijke manier.

Retinol

Hamsterwangen zijn een kwestie van huidverslapping. De onderhuidse elastinevezels (ligamenten) zijn niet meer in staat om de boel bij elkaar te houden. Geen paniek, er is retinol.
Van dit ingrediënt is wetenschappelijk bewezen dat het de aanmaak van collageen en elastine stimuleert en de textuur van je huid verbetert. Toegegeven, je moet van goeden huize komen wil je je wangen echt weer een stuk hoger smeren, wegsmeren, maar je elastinevezels zijn zeker gebaat bij een dagelijkse dosis retinol.

Als je daarnaast ook nog eens niet rookt, niet drinkt, sport en elke dag trouw een zonnebrandcrème gebruikt, dan heb je zomaar kans dat de zwaartekracht minder vat op je hamsterwangen krijgt.

HIFU

Liftende gezichtsbehandelingen en huidverstrakkende peelings bieden eerste hulp bij hamsterwangen. HIFU (High Intensity Focused Ultrasound) lift je huid zonder downtime.
Je kan deze behandeling gebruiken om huidverslapping te voorkomen, maar ook om bestaande hamsterwangen te verminderen.

Een behandeling die je huid lift, je collageen een boost geeft en de aanmaak van elastine stimuleert wil je elke week wel doen, toch? Helaas heeft overbehandeling een tegenovergesteld effect: te veel HIFU kan voor extra huidverslapping zorgen. Lees er alles over in het artikel: Een slappe huid door HIFU?

Skinboosters

Zodra je merkt dat je huid begint te veranderen, moet je aan de bak met huidverbeterende behandelingen. Fijne lijntjes, rimpels en beginnende hamsterwagen zijn een teken dat je huid hulp nodig heeft. En eerlijk gezegd red je het niet met een crème. Zelfs niet als deze een hoge dosis retinol bevat.

Skinboosters to the rescue. Bij skinboosters draait het om maximale hydratatie in de vorm van hyaluronzuur. Deze huideigen stof heeft de unieke eigenschap dat hij in staat is water aan zich te binden en je huid van binnenuit te hydrateren. Fijne lijntjes worden minder, maar ook de stevigheid van je huid krijgt een boost. En hiermee gaan je wangen hopelijk ook weer een centimeter omhoog.

Fillers

Vanzelfsprekend kun je hamsterwangen ook verhelpen met fillers. Het geheim zit hem in je jukbeenderen. Het opvullen van je jukbeenderen is namelijk van invloed op je hele gezicht. Door het volumeverlies in die zone te herstellen, wordt de natuurlijke V-vorm van je gezicht weer geaccentueerd.

Door je jukbeenderen te behandelen met fillers, zorg je voor voor contourherstel en een liftend effect van je kaaklijn. Bye, bye hamsterwangen.

Vergeet vooral niet je huid te beschermen tegen de zon. Het zal je hamsterwangen niet verhelpen, maar met een een zonnebrandcrème kan je wel voorkomen dat de boel nog verder instort.

Voor het geval je het niet wist of tijdelijk even vergeten bent: 80% van alle huidveroudering wordt veroorzaakt door de zon. Dus niet alleen pigmentvlekken en rimpels, maar de zon is ook verantwoordelijk voor versnelde afbraak van collageen en elastine. En dus voor je hamsterwangen.

Furrow op Instagram