arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
zwellingen-en-blauwe-plekken-gezicht-voorkomen

Zwellingen en blauwe plekken gezicht voorkomen

Het grote voordeel van fillers is dat je zonder rimpels de kliniek weer uit loopt. Helaas is er bij deze behandeling wel risico op zwellingen en blauwe plekken. Deze zijn niet altijd even geliefd, omdat dat vaak een teken voor de buurt is dat jouw rimpels niet zomaar spontaan verdwenen zijn. Zijn zwellingen en blauwe plekken in het gezicht überhaupt te voorkomen?

Zwellingen

Zwellingen zijn meestal van korte duur, maar zodra je met een naald in je gezicht gaat prikken loop je het risico op zwellingen, omdat er tijdens de behandeling weefsel en cellen worden beschadigd. Hierdoor worden er signaalstoffen afgegeven en gaan er allerlei en ontstekingsmechanismen aan de gang waardoor er vocht ontstaat (lees: een opgezwollen gezicht).

Een zwelling is vaak lastig, maar misschien helpt de gedachte dat in het vocht ook stoffen zitten die bijvoorbeeld de wondgenezing bevorderen.

zwellingen-en-blauwe-plekken-gezicht-voorkomen-4

Blauwe plekken

Blauwe plekken tijdens een behandeling zijn moeilijk te voorkomen. Als je met de naald in een bloedvaatje prikt is de kans groot dat er na afloop van de behandeling een blauwe plek ontstaat. Toch is het ene gebied gevoeliger voor het ontstaan van blauwe plekken dan het andere. Bij kraaienpootjes zijn de bloedvaten redelijk goed zichtbaar en kan een cosmetisch arts er meestal goed naast prikken.

Helaas zitten er bij de mondhoeken enorm veel bloedvaten die niet te zien zijn en hier is de kans dan ook veel groter dat je na de behandeling met een blauwe plek opgescheept zit.

Door voor de behandeling je huid te koelen wordt de kans op blauwe plekken trouwens wel een stuk minder. Het koelen zorgt voor vernauwing van de bloedvaten, waardoor de kans kleiner is dat de cosmetisch arts er eentje raakt. Nog een voordeel: door het koelen heb je ook tijdens de behandeling minder pijn.

Vooral bij uitgebreide fillerbehandeling zoals een liquid facelift loop je het risico op zwellingen en blauwe plekken.

zwellingen-en-blauwe-plekken-gezicht-voorkomen-3

Wil je zwellingen verminderen met ijs, dan heeft dit eigenlijk alleen nog zin kort na de behandeling, maar na 24 uur is het effect van koelen helaas te verwaarlozen. En het is belangrijk om niet ineens de hele dag met ijsklontjes op je gezicht rond te gaan lopen. Koelen is namelijk niet geheel zonder risico en moet zorgvuldig gebeuren om huidbeschadiging door het ijs te voorkomen.

Ibuprofen en diclofenac mogen dan geen effect hebben op blauwe plekken, ze verminderen wel de zwelling en werken daarnaast ook nog eens tegen eventuele napijn. Daarnaast kan het helpen om de eerste nacht met een extra kussen te slapen, zodat de zwaartekracht een steentje bijdraagt aan het afvoeren (of het niet verder ophopen) van vocht in je gezicht.

Furrow op Instagram