arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Opgespoten lippen

Zijn opgespoten lippen een trend?

Kylie Jenner zette de trend met haar lip challenge, waarna YouTubers zoals Monica Geuze, Mascha Feoktistova en Esmee Trouw al snel volgden. Goed voorbeeld, doet goed volgen. Esthetisch arts Stephan Marks: "Er zijn geen exacte cijfers bekend, maar het opvullen van lippen is veruit de meest populaire behandeling bij de jongere doelgroep."

De behandeling is niet alleen populair onder jongeren, ook volwassenen gaan massaal aan de lipfillers: "Het is één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen. Het verschil met de jongere generatie is dat zij vaak maar voorkeur hebben voor twee behandelingen: botox of opgespoten lippen. Meer keuze is er eigenlijk niet."

En botox valt al snel af als je nog geen rimpels hebt. "Preventief botox is echt onzin. En dan blijft alleen nog het opvullen van de lippen over."

Duckface

In de jaren negentig waren het de dunne wenkbrauwen, tegenwoordig is het de duckface. "Trends komen en gaan en de duckface is waarschijnlijk ook geen lang leven beschoren. Het is natuurlijk niet helemaal te voorspellen, maar zo snel als deze trend gekomen is, zo snel zal hij waarschijnlijk ook weer verdwijnen. Naar verluidt verkiest Kylie Jenner inmiddels ook meer de natuurlijke look en heeft ze afscheid genomen van haar fillers."

Ondanks dat fillers vanzelf weer worden afgebroken kunnen de gevolgen van opgespoten lippen nog wel een tijdlang zichtbaar zijn. ""Het onderliggend weefsel wordt in principe niet beschadigd als je jarenlang fillers gebruikt, maar bij overmatig en langdurig gebruik van (lip)fillers kan je huid wel iets oprekken. Toegegeven, je moet dan wel buitensporig veel volume toevoegen, maar helemaal onschuldig is deze trend niet."

Hopelijk waaien de opgespoten lippen snel voorbij. "De vraag is alleen wat ons dan te wachten staat..."

Furrow op Instagram