arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Voordelen-fillers

De voordelen van fillers

Elk nadeel heb se voordeel. Maar fillers hebben wel heel veel voordelen.

Meteen effect

Bij botox moet je minimaal 3 tot 4 dagen wachten voordat je überhaupt iets van de behandeling ziet, maar met fillers heb je meteen resultaat. Esthetisch arts Stephan Marks: "Bij elke fillerbehandeling kunnen er bijwerkingen in de vorm van een blauwe plek, een beurs gevoel of zwelling optreden, maar je hebt wel direct effect. Soms is je huid opgezwollen na de behandeling en moet je ook een paar dagen na de behandeling er rekening mee houden dat er (extra) zwelling kan blijven, maar dat doet geen afbreuk aan het eindresultaat."

Dit geldt trouwens alleen voor hyaluronzuurfillers. "Semipermante fillers zoals Radiesse en Sculptra corrigeren volumeverlies en verminderen rimpels door de aanmaak van lichaamseigen collageen te stimuleren. Hierbij moet je er wel rekening mee houden dat het eindresultaat van Sculptra minimaal 6 weken op zich laat wachten. Voor Radiesse duurt dat misschien korter (2 weken), maar het uiteindelijke effect is ook korter, soms maar 8-10 maanden."

Geld

Een fillerbehandeling is niet goedkoop, maar toch is geld ook één van de voordelen van fillers. "Met fillers krijg je veel waar voor je geld. Je hebt niet alleen snel resultaat, maar het effect houdt ook lang aan."

Mocht je niet tevreden zijn, dan kun je met behulp van hyaluronidase de behandeling ook in één klap weer ongedaan maken.

Huidveroudering tegengaan op 'een natuurlijke manier' kan ook in de papieren lopen. "Het kost tijd en geld. En voor een chemische peeling of een laserbehandeling heb je ook geduld nodig, ook omdat de huid moet worden voorbereid."

Een kwestie van grote passen, gauw thuis. "Met één behandeling kun je het volume in je gezicht herstellen, je kaaklijn verstrakken of wallen verminderen." Hou er wel rekening mee dat je minimaal 500 euro per behandelde regio kwijt bent. "Maar dan kun je wel weer een aantal maanden vooruit."

Goed voor je huid

Fillers zorgen er niet alleen voor dat bestaande rimpels verminderen, maar het gerucht gaat dat je er ook toekomstige rimpels mee kunt voorkomen. "De theorie is dat zodra je fillers in de huid injecteert ze je fibroblasten stimuleren om meer collageen aan te maken, waardoor ze ook meteen een huidverbeterend effect hebben."

Bovenstaand moet wel iets genuanceerd worden, want het geldt helaas niet voor alle fillerbehandelingen. "De hyaluronzuurfillers moeten in je huid geïnjecteerd worden. En daar zit hem meteen de crux, aangezien de meeste fillers onder je huid, en zelfs op het bot, geplaatst worden. Overigens is dat voor Sculptra of Radiesse geen probleem, die zorgen ook bij injectie onder de huid voor collageenstimulatie."

Van Volite is trouwens wel wetenschappelijk aangetoond dat het de textuur van je huid verbetert, een hydraterend effect heeft en de aanmaak van elastine stimuleert. "En ook Restylane skinboosters staan bekend om hun huidverbeterende effect."

Niet permanent

Stephan: "Schoonheid is een subjectief begrip, maar fillers kunnen ervoor zorgen dat je gezonder, frisser en jonger door het leven gaat." En soms zelfs levensveranderend zijn. "Als je er je hele leven onder gebukt gaat dat je een teruggetrokken kin hebt of niet durft te lachen vanwege een te dunne bovenlip, dan kan een fillerbehandeling inderdaad je leven enigszins veranderen."

Nog een indirect voordeel van hyaluronzuurfillers: mocht je niet tevreden zijn, dan kun je met behulp van hyaluronidase de behandeling ook in één klap weer ongedaan maken. "En hyaluronzuurfillers zijn sowieso niet permanent. De meeste hyaluronzuurfillers worden binnen 6 tot 18 maanden afgebroken. De meningen zijn er alleen over verdeeld of dat een voordeel is."

Furrow op Instagram