arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Verschil tussen Botox en fillers

Rimpels om je mond

In het land der rimpels is het af en toe een doolhof. De ene rimpel is de andere rimpel weer niet, botox is wel goed voor je fronsrimpel, maar bijvoorbeeld weer niet geschikt voor de rimpels om je mond… Maar waarom is het eigenlijk niet handig om een filler voor je fronsrimpel te gebruiken en botox in de rimpels rondom je mond te spuiten? Cosmetisch arts en expert op het gebied van injectables Rogier Meulenaar legt het verschil tussen Botox en fillers uit.

Wat is eigenlijk het verschil tussen botox en fillers?

Botox en fillers zijn allebei injectables, alleen bestrijden ze rimpels allebei op een andere manier. Het grootste verschil is fillers vullen rimpels op en botox trekt rimpels glad. Gezichtsspieren zorgen voor tijdelijke lijnen waarmee je gezicht emotie uitdrukt. Met het ouder worden ontwikkelen deze lijnen zich tot permanente rimpels in je gezicht die zonder hulp niet meer weggaan. Naarmate je ouder wordt vertoon je meer emoties, maar wordt ook de elasticiteit van je huid minder. Deze rimpels worden expressierimpels genoemd. Botox behandelt expressierimpels.”

Maar als botox de rimpel niet opvult, hoe kan het dan dat botox rimpels wel laat verdwijnen?

“Botox kan je huid niet verjongen, maar stopt wel het elektrische signaal naar je spieren, waardoor jouw gezichtspieren niet de kans krijgen om nog meer rimpels te veroorzaken. Na de behandeling krijgt de huid zoveel rust, dat de nog bestaande elastische eigenschappen van de huid zorgen dat de rimpel binnen een aantal dagen verdwijnt.”

Waarom kan je botox niet gebruiken voor de beginnende rokersrimpels rond mijn mond?

“Voor de rokersrimpels om je mond zijn fillers meestal het allerbeste. Fillers werken zoals de naam al zegt door vulling van de huid en totaal anders dan botox. Met fillers kan je zeer effectief de diepe rimpels behandelen die door de zwaartekracht zijn ontstaan. De zwaartekracht zorgt namelijk ervoor dat met de jaren je bijvoorbeeld theezakjes onder je ogen ontwikkelt en je wangen ietwat gaan hangen. Je kan het met een uitgerekte ballon vergelijken. Door weer wat lucht in te spuiten verdwijnt het hangende effect waardoor de vermoeide uitstraling als sneeuw voor de zon verdwijnt.”

Maar de meeste bekende Nederlanders combineren botox en fillers. Moet ik dat ook doen?

“Botox en fillers kunnen elkaar in sommige gevallen ondersteunen. Bij onvoldoende effect van botox is een filler soms noodzakelijk en andersom kan botox ook het effect van een filler versterken.”

Rimpels om je mond-3

Waarom zijn fillers beter voor de rimpels rondom je mond?

“In sommige zones van je gezicht is het beter om fillers te gebruiken. Je moet dan denken aan de rimpels rond de mond en de rimpels rond de ogen. Overactief gebruik van botox rond deze gebieden kan voor hangende oogleden zorgen of een mond die niet goed meer kan sluiten of een expressieloos gezicht. Fillers leggen de spieren niet plat, dus zorgen ervoor dat je zonder zorgen kan blijven lachen of je mond normaal open en dicht doen.”

Rimpels om je mond-5

Is er iets wat jullie niet helemaal snappen van injectables, botox of fillers?

 

Furrow op Instagram