arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
V-kenmerken voor furrow.nl

Verouderingsproces V-vorm

Het is niet zo gek dat het woord verouderingsproces met de V begint, want dat is de letter waarmee je exact dit proces kunt weergeven.

Er zijn trouwens al verschillende pogingen gedaan om dit proces te laten zien. Zo is er bijvoorbeeld de triangle of youth en laten we vooral niet alle ingewikkelde wiskundige formules vergeten. Toch wordt steeds vaker teruggegrepen op deze simpele V om het gezicht te kunnen boordelen.

Deze V-vorm richt zich trouwens niet op rimpels, maar geeft voornamelijk de verslapping van de huid weer. Als je jong bent, heeft je gezicht strakke lijnen (lees: geen hamsterwangen) en is de kans klein dat je te maken hebt met slappe huid. Je gezicht heeft op dat moment van nature een V-vorm.

 

Fillers V-effect

Verouderingsproces V-vorm

Als je ouder wordt verdwijnt deze vorm niet uit je gezicht, maar de V draait zich langzaam om. En ondanks dat we allemaal anders zijn is het verouderingsproces voorspelbaar en verloopt het bij iedereen ongeveer hetzelfde. Door de verminderde aanmaak van collageen en de afname van elastine zakken de wangen naar beneden, wordt de kin slapper (lees: onderkin) en gaat je huid aan de kaaklijn langzaam hangen.

Je gezicht vormt een V, maar er zijn nog veel meer andere kleine V-vormen te vinden in je gezicht. De kaaklijn vormt bijvoorbeeld samen met je kin een V, je frons is een kleine V, maar ook in je wenkbrauwen is deze vorm te vinden.

Door de zwaartekracht draaien deze V-vormen zich langzaam om. Hoe meer van deze omgekeerde V-vormen in je gezicht, hoe ouder je lijkt. En daar komen de fillers om de hoek kijken. Hiermee kun je namelijk de verschillende V’s verzachten, waardoor je er automatisch jonger uit gaat zien. Maar een filler verandert ook de schaduwwerking in je gezicht, waardoor je tegelijkertijd ook een minder harde uitstraling krijgt.

Door je niet alleen maar te focussen op de behandeling van rimpels, maar juist meer te kijken naar het herstellen van verschillende V-vormen, heb je kans dat je er jaren jonger uitziet. Voor een extra natuurlijk resultaat kun je misschien nog overwegen om een rimpeltje te laten zitten.

Furrow op Instagram