arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
mooie-schaamlippen

TREND: Mooie schaamlippen met fillers

Het is een illusie om ervan uit te gaan dat volumeverlies zich alleen tot je gezicht beperkt. Zelfs ‘down under‘ word je ermee geconfronteerd. Cosmetisch arts Job Thuis: “Eén of meerdere zwangerschappen, maar bijvoorbeeld ook hormoonveranderingen kunnen ervoor zorgen dat de spieren in je vagina zwakker worden.”

Vaginaal rejuvenation

In eerste instantie wordt meestal aangeraden om met behulp van oefeningen je bekkenbodemspieren te trainen, maar sinds kort behoort ook ‘vaginal rejuvenation’ tot de mogelijkheden.”Het verjongen (verstrakken!) van je vagina is internationaal al een trend, alleen in het kader van ‘doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg’ was in Nederland tot voor kort zelfs een schaamlipcorrectie nog taboe.”

Toch neemt de vraag naar het verjongen van de vagina toe. “Een mooie venusheuvel, het opvullen van de buitenste schaamlippen en het verminderen van een ‘wijde vagina’ is steeds populairder aan het worden.” 

In tegenstelling tot een schaamlipcorrectie hoef je voor het verjongen van je vagina niet per se onder het mes:“De Juliet is een laser speciaal ontwikkeld voor de behandeling van vaginale problemen. Maar ook lipofilling behoort tot de mogelijkheden, evenals fillers met hyaluronzuur.”

Fillers

In de medische wereld is het niet ongewoon om fillers rondom je vagina te gebruiken: “Het wordt al jaren tegen ongewild urineverlies ingezet, maar ook bij de behandeling van droog slijmvlies is het gebruik van hyaluronzuurfillers heel normaal.”

En zoals het wel vaker gebeurt (botox!), is de stap van de medische wereld naar de cosmetische wereld snel gemaakt: “Fillers worden steeds meer gebruikt voor het opvullen van de buitenste schaamlippen, maar bijvoorbeeld ook voor het vergoten van je G-spot, de clitoris en het aanbrengen van volume rondom de ingang van je vagina.”

Het voordeel hiervan is dat vaginaverjonging met fillers relatief veilig is. “Omdat deze behandeling al jaren uitgevoerd wordt, heeft hij inmiddels zijn sporen verdiend. Het is zeker geen experimentele behandeling meer.”

Risico’s

Zoals bij elke cosmetische ingreep zijn er wel risico’s aan verbonden. “Je moet ervoor waken dat je niet de ingang van de urinebuis blokkeert, maar in principe is het een relatief veilige behandeling. Er bevinden zich in dit gebied ook geen grote bloedvaten en de kans op blauwe plekken is dan ook minimaal. En mocht dit toevallig wel gebeuren, dan is het nog maar de vraag of je je erg druk om moet maken, aangezien niemand het waarschijnlijk ziet.”

Het verjongen van je vagina is dus geen ingewikkelde behandeling: “Het is meer een kwestie van de eerste stap durven zetten. Het blijft lastig om te erkennen dat je je schaamt voor je schaamlippen of dat je last hebt van een wijde vagina. En het feit dat je voor deze behandeling (weer) met je benen in de beugels moet, wordt trouwens ook niet altijd als even prettig ervaren.”

Prijs

Ondanks dat de behandeling relatief eenvoudig is, is hij echter wel arbeidsintensief. Job: “Voor het opvullen van je schaamlippen moet je minimaal op 750 euro rekenen. Maar dan heb je er wel minimaal een jaar plezier van.”

Furrow op Instagram