arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
hyaluronidase

Spijt van mijn fillers

Meestal gaan er maanden van twijfel aan vooraf en is het een weloverwogen beslissing als je je rimpels laat opvullen met fillers. Toch kan het gebeuren dat je achteraf niet helemaal gelukkig bent. Dat je uiteindelijk je lippen iets te opgevuld vindt lijken of ineens je je oude, vertrouwde wallen toch mist of vind je het allemaal net iets teveel van het goede? Ik vroeg esthetisch arts Stephan Marks wat je kan doen als je op een ochtend wakker wordt en denkt: “Ik heb spijt van mijn fillers.”

Kan je iets doen als je spijt hebt van je fillers?

Stephan Marks: “Dat ligt eraan welke fillers er gebruikt zijn. Je kunt namelijk alleen de fillers met hyaluronzuur verwijderen. Fillers zoals Radiesse en Sculptra werken door middel van het stimuleren van collageen. Als je spijt hebt van deze behandeling, zit er niets anders op dan wachten. In het geval van Radiesse moet je 1 jaar geduld hebben en bij Sculptra zelfs 2 jaar. Fillers met hyaluronzuur kun je wel direct oplossen met hyaluronidase.”

inno-tds-hyaluronidases-1500

Wat is hyaluronidase?

“Hyaluronidase is een enzym dat het hyaluronzuur (lees: filler) oplost. Het enige nadeel van hyaluronidase is dat er ook de mogelijkheid is dat je niet alleen de filler oplost, maar ook het eigen hyaluronzuur. Daarom is het bij deze behandeling van belang dat je exact weet waar de filler geplaatst is. Je wilt de hyaluronidase namelijk zo dicht mogelijk in de buurt plaatsen van het probleem. Als je ernaast spuit bestaat namelijk weer de kans op een deukje.”

“Het beste is dan ook om naar de dokter te gaan die jou in eerste instantie behandeld heeft met fillers. Hij/zij weet exact waar de gel zit en kan met hyaluronidase de filler gemakkelijk verwijderen. “

Is de behandeling met hyaluronidase gevaarlijk?

“In principe zijn er weinig risico’s verbonden aan het oplossen van fillers met hyaluronzuur. Het is wel belangrijk dat de arts van tevoren een allergietest doet. Een allergie voor hyaluronidase komt weinig voor, in minder dan 1% van de gevallen, maar je wilt het natuurlijk wel zeker weten. Daarom injecteren we altijd eerst een druppeltje in de huid van de onderarm om te zien of er een reactie is. En verder is het dus essentieel dat je exact in de fillerr injecteert en niet het eigen hyaluronzuur oplost.

Wat kost het om je fillers te verwijderen en zijn ze meteen verdwenen?

Voor onze cliënten is dit gratis, maar gemiddeld kost een behandeling met hyaluronidase ongeveer 100 euro. Meestal heb je van deze behandeling direct resultaat en zijn je fillers al snel een stuk minder. Toch duurt het nog wel 1-2 dagen voordat het maximale resultaat behaald is.

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram