arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
slapen-opvullen-1

Slapen opvullen

Slapen opvullen

Ingevallen wangen, een slappe hals, maar ook je slapen vormen een belangrijke rol bij het gevreesde verouderingsproces. Cosmetisch arts Els Vogelpoel: “Het is misschien niet één van de eerste dingen waar je aan denkt, maar ingevallen slapen kunnen je ouder doen lijken dan je daadwerkelijk bent.”

Een dunnere huid, volumeverlies en botvermindering zorgen er uiteindelijk ook voor dat je slapen invallen. “Wat vooral meespeelt is het feit dat door dit proces je wenkbrauwen ook mee naar beneden getrokken worden.” En dat is waarschijnlijk ook de reden dat het opvullen van de slapen steeds populairder wordt: “Het is misschien nog een relatief onbekende behandeling, maar het resultaat is spectaculair.”

Fillers

Fillers zijn uitermate geschikt om de ronde vormen van je gezicht weer te herstellen. “Vanwege de gelijkmatige verdeling zijn hyaluronzuurfillers de meest voor de handliggende keus, maar ook Radiesse biedt uitkomst. Het is namelijk ook niet altijd nodig om in deze zone de aanmaak van collageen te stimuleren. Vanwege het directe (en voorspelbare!) effect hebben fillers met hyaluronzuur dan ook de voorkeur.”

slapen-opvullen-2

Ondanks dat de kans op bijwerkingen bij deze behandeling minimaal is, kun je hyaluronzuurfillers altijd weer oplossen: “Net als bij elke behandeling met fillers, is er kans op blauwe plekken. Al is deze kans bij het opvullen van je slapen echt minimaal. Ook roodheid komt weinig voor, maar kan er wel sprake zijn van lichte zwelling.”

Er is één groot voordeel, want voor het opvullen van je slapen gaat ‘no pain, no gain’ niet op. Els: “Het is totaal geen pijnlijke behandeling, je voelt namelijk bijna niks van slapen opvullen.” Wel wordt deze behandeling vaak gecombineerd met het accentueren van je jukbeenderen. “Dit zorgt voor een vloeiende overgang in je gezicht.”

Het opvullen van je slapen zorgt ervoor dat de uiteinden van je wenkbrauwen ook een lift krijgen. “Door het volume in je slapen te herstellen, span je de huid weer op en zorg je ervoor dat je wenkbrauwen iets omhooggaan.”

Prijs slapen opvullen

Het opvullen van je slapen is trouwens geen goedkope behandeling: “Voor het opvullen van je slapen is gemiddeld 1 milliliter per slaap nodig. De behandeling kost dan ook ongeveer 850 euro. Het voordeel is wel dat je er gemiddeld één jaar profijt van hebt, omdat er in dat gebied weinig sprake is van beweging.”

Furrow op Instagram