arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Slapen opvullen met fillers?

Slapen opvullen met fillers

Slapen opvullen met fillers? Dat is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar ingevallen slapen kunnen je ouder doen lijken dan je daadwerkelijk bent. Esthetisch arts Stephan Marks: "Het opvullen van je slapen met fillers heeft een enorm verjongend effect, maar in de praktijk is het geen populaire behandeling."

"Dokter, ik heb ingevallen slapen."

'Dokter, het valt me op dat mijn slapen de laatste tijd zo ingevallen zijn.' "Een diepe neus-lippenplooi valt op of een kaaklijn die niet meer zo strak is, maar ingevallen slapen zie je niet. Er wordt in ieder geval weinig over geklaagd."
En dan spelen de kosten van de behandeling ook mee. "Het is een dure behandeling. Hou er rekening mee dat je al snel 1 ml per kant nodig hebt. Hierdoor ben je al gauw 1000 euro per behandeling kwijt. Minimaal."

Ingevallen slapen vallen niet op én de behandeling is nog kostbaar ook. "En daar komt bij dat de behandeling zelf ook nog niet heel bekend is."
Het toppunt van luxe. "Elke fillerbehandelingen is in principe luxe, maar slapen opvullen met fillers is inderdaad het toppunt van luxe."

Ondanks dat is het opvullen van je slapen zeker de moeite waard. "Het is een relatief eenvoudige behandeling en hij is uitermate geschikt om de ronde vormen van je gezicht weer te herstellen. Daarnaast kan je tegelijkertijd je wenkbrauwen iets liften, je neus-lippenplooi verzachten en je kaaklijn verstrakken. Hierdoor heeft het opvullen van je slapen met fillers een enorm verjongend effect."

Blauwe plekken

Net als bij elke fillerbehandeling is er wel een kans op blauwe plekken. "Al is deze kans bij het opvullen van je slapen niet zo groot. Je moet als arts pech hebben, wil je hier een blauwe plek veroorzaken. Roodheid en lichte zwelling daarentegen zijn volkomen normaal."

Het is dus geen goedkope behandeling, maar de ronde vormen van je gezicht zijn wel hersteld. "Je hebt zeker wel een jaar profijt van deze behandeling. En het is niet zo dat je na een jaar weer 2 ml nodig hebt. Met een beetje geluk kom je met 1 ml al een heel eind."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram