arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Sculptra

Sculptra-2

Sculptra

Sculptra is eind jaren negentig voor het eerst in Nederland geïntroduceerd door Connie Breukhoven in haar kliniek in Scheveningen en onder de naam New Fill. Sculptra is een natuurlijk melkzuur dat bijvoorbeeld ook in je spieren voorkomt als je te veel gesport hebt. Dit zorgt ervoor dat je spierpijn krijgt na een zware work-out. Alleen zit dit melkzuur dan in je spiercellen en bij Sculptra wordt dit melkzuur buiten je cellen aangebracht, bijvoorbeeld onder je huid. Ondertussen is deze filler bekend onder de naam Sculptra en zijn er wel een aantal verschillen in de manier waarop een fillerbehandeling met Sculptra nu wordt uitgevoerd. Eind jaren 90 kwamen er bij deze filler namelijk soms (onderhuidse) knobbeltjes voor.

Sculptra

Wat is Sculptra?

Sculptra is een tijdelijke filler die ervoor zorgt dat je lichaam weer nieuw collageen gaat aanmaken, waardoor je rimpels verdwijnen en volumeverlies gecorrigeerd wordt. Het collageen wordt aangemaakt als reactie op het melkzuur, omdat het lichaam denkt dat er een beschadiging is.

Een beetje technische achtergrond, maar de filler is in eerste instantie in poedervorm en wordt gemengd met water, voordat hij ingespoten wordt. Vroeger werd het melkzuur door de artsen ongeveer in 4 milliliter water opgelost en nu 5 milliter water en ook nog eens 2 milliliter verdoving. Hierdoor kan de arts de Sculptra mooier verdelen onder de huid, waardoor je bijna geen last meer hebt van die enge knobbeltjes. En nog een verschil om eventuele knobbeltjes te voorkomen: vroeger werd de filler in de huid geïnjecteerd en nu wordt de filler veel dieper ingebracht, soms zelfs tot op het bot.

Sculptra-3

Sculptra en onderhuidse bobbeltjes

Doordat de Sculptra zo diep wordt geïnjecteerd is de kans op onderhuidse bobbeltjes veel kleiner. Als er al eentje ontstaat, dan zie je het sowieso meestal niet zitten, omdat er spieren en vetweefsel overheen liggen. Toch is massage na een behandeling essentieel. Het is heel belangrijk dat de arts nadat je Sculptra hebt gebruikt, de huid met een speciale techniek masseert, maar je zult ook zelf aan de arbeid moeten met deze filler. De eerste vier weken zul je twee keer per dag 5 minuten massage moeten toepassen op de plekken waar de Sculptra ingebracht is. Sculptra heeft namelijk de kans om samen te klonteren door spieractiviteit. Door bijvoorbeeld veel te praten, te eten of te lachen bestaat de kans dat er knobbeltjes ontstaan. Tegenwoordig mag Sculptra alleen geïnjecteerd worden door artsen die daarvoor speciaal voor zijn opgeleid, anders levert de fabrikant gewoonweg niet.

Sculptra is heel populair als filler bij mannen, omdat deze filler heel geleidelijk resultaat geeft. Vrouwen zijn meer fan van direct resultaat en willen het liefst zonder rimpels de kliniek uitlopen, terwijl mannen toch vaak net iets geduldiger zijn. Bij deze filler heeft je huid ongeveer 3 tot 6 maanden nodig voordat je het uiteindelijke resultaat hebt. En Sculptra blijft ongeveer 2 jaar effectief en is hierdoor op de lange termijn dus goedkoper dan een gewone hyaluronzuurfiller.

Wat kost Sculptra?

Ondanks dat het lang blijft zitten is Sculptra niet goedkoop: één behandelingstraject, dat uit 2 of meer sessies bestaat kost vanaf 1950 euro (afhankelijk van je leeftijd, hoe ouder, hoe meer Sculptra nodig is), maar dan ben je dus wel 2 jaar rimpelloos. Nog een voordeel is dat vervolgbehandeling bij Sculptra een stuk goedkoper zijn, omdat er dan veel minder filler nodig is. Meestal ben je dan rond de 650 euro per behandeling kwijt.

Furrow op Instagram