arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

Rimpels om je mond: fillers restylane of juvederm

Rimpels mond

Rimpels om je mond: fillers restylane of juvederm

Mijn mond is bijna mijn handelsmerk. Geen lipimplantaten of injecties nodig, maar de eerste fijne lijnstjes en rimpels rondom mijn mond beginnen langzaam te komen. En heus niet alleen als ik lach. De rimpels om je mond vind ik het lastigst om te verwijderen. Ik durf mijn enorme fronsrimpel nog wel in te laten spuiten met een beetje botox (of de minivariant ‘baby-botox‘), maar ik ben bang dat ik als ik van de rimpels rond mijn mond af wil, mijn gezicht er met fillers niet meer natuurlijk uit zal zien.

De rimpels aan de zijkant van je mond worden ook wel statische rimpels genoemd. Vaak is het zo dat als je van die rimpels af wilt je naar de fillers moet grijpen. Botox is juist geschikt voor je fronsrimpel en de rimpels in je voorhoofd, maar om je mond biedt restylane of juvederm vaak de oplossing.

Wat is restylane?

Fillers worden vaak gebruikt om je vollere lippen te geven of om de (diepere) rimpels om je mond te verwijderen. Het grootste verschil tussen botox en fillers is dat de werking van botox na 4 maanden ongeveer uitgewerkt is, bij niet-permanente fillers (aanrader!) moet je pas na 8 maanden weer een afspraak bij de plastisch chirurg maken. restylane en juvederm zijn de 2 bekendste fillers. De ervaring met fillers lopen zeer uiteen: de een zweert erbij en anderen weigeren fillers, omdat ze bang zijn dat fillers juist de vorm van je gezicht kunnen veranderen.

Vooral met de permanente filler hebben nogal wat mensen slechte ervaringen. Vrouwen die voor de permanente fillers kozen kregen last van harde bultjes in hun gezicht, ook wel kapselvorming genoemd. Tegenwoordig zijn het vooral de tijdelijke fillers waarmee de cosmetische artsen en plastisch chirurgen werken. Hierdoor is het weer ‘done’ om voor fillers te kiezen.

IMG_7206

Je hebt verticale rimpels om je mond, die worden ook wel rokersrimpels genoemd. De rimpel die je hierboven ziet, is een horzitonale rimpel en wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld te lachen. Deze is wel weer heel makkelijk te verhelpen met een kleine botoxinjectie vlak onder je neus.

Botox laat deze rimpel verdwijnen en heeft een ook een preventieve werking. Ook de fractionele laser is trouwens een oplossing als je van deze kleine rimpels om je mond af wilt. Vraag jouw plastsich chirurg om advies.

 

 

 

 

Furrow op Instagram