arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Furrow.nl

De filler van de BN’ers en celebs: Radiesse

Jennifer Lopez gebruikt waarschijnlijk de filler Radiesse

Sommige celebs zien er gewoon te goed uit voor hun leeftijd. Je weet dan dat ze iets aan hun rimpels hebben gedaan, maar je kan niet precies zeggen wat. Meestal is de filler Radiesse het antwoord. Zo wordt de rimpelloze huid van megaceleb Jennifer Lopez steeds vaker in verband gebracht met de filler Radiesse. Fillers zijn na alle negatieve verhalen namelijk weer ‘up and coming’. Maar wat is Radiesse eigenlijk en nog belangrijker: is deze filler dan wel veilig? Ik vroeg injectable-expert Rogier Meulenaar naar de filler van de celebs: Radiesse.

Wat is Radiesse?

Radiesse is een filler die de rimpel opvult en hem hiermee laat verdwijnen, maar ook over huidverjongende eigenschappen beschikt. Deze filler bestaat namelijk uit twee verschillende componenten; een soort gel op waterbasis en kleine bolletjes calcium hydroxyappatite. Simpel gezegd zorgt de gel voor de opvulling, waardoor de rimpel verdwijnt en de kleine bolletjes in de filler zorgen voor de huidverjonging.

Een filler die ook huidverjongend werkt, hoe kan dat?

De huidverjonging komt doordat deze kleine bolletjes de aanmaak van nieuw bindweefsel (collageen) stimuleren. Het effect houdt ongeveer één tot anderhalf jaar aan, maar mijn ervaring is dat mensen over de jaren steeds minder nodig hebben voor hetzelfde effect.

Na alle negatieve verhalen over fillers de afgelopen jaren in de media, komt de keyvraag: Is Radiesse veilig?

Ja, Radiesse is echt een veilige filler. Voordat Radiesse cosmetisch werd gebruikt, is er namelijk heel veel ervaring mee opgedaan in andere gebieden van de geneeskunde. Het allergrootste voordeel van deze filler is dat de kans op de gevreesde onderhuidse bobbeltjes echt heel klein is. Radiesse wordt namelijk volledig afgebroken door het lichaam in calcium en phosphaat. Stofjes die van nature in het lichaam voorkomen.

Is er met Radiesse dan geen enkele kans op onderhuidse bobbeltjes?

Natuurlijk is de ervaring van de cosmetisch arts erg belangrijk, omdat Radiesse niet voor iedere rimpel geschikt is. Radiesse is namelijk een dikkere filler en heeft daarom een hoger risico van doorbloedingstoornissen van de huid rond de fronsrimpel. Maar ook voor de lippen is het niet de allerbeste filler. Omdat de lippen veel samentrekken geeft Radiesse in die zone een groter risico op klonteren.

Wat is het grootste voordeel van Radiesse?

Het grootste voordeel van Radiesse is dat het resultaat ongeveer 18 maanden zichtbaar is. Daarnaast is Radiesse een filler die vooral goed is voor de behandeling van diepe rimpels en bij volumeverlies. Radiesse heeft liftende kwaliteiten en een uitgebreide rimpelbehandeling met Radiesse wordt ook wel een liquid facelift genoemd. Deze filler is echt geweldig voor ingevallen wangen, maar kan ook bijvoorbeeld heel goed gebruikt worden voor de verjonging van je handen. Een zeer veelzijdige filler dus, waarmee je echt kan toveren.

Ondanks dat fillers weer ‘done’ zijn tegenwoordig, vind ik het enger om fillers te gebruiken dan bijvoorbeeld botox. Toch klinkt het wel weer aantrekkelijk, een filler die ook nog eens huidverjongende eigenschappen heeft.

Vind jij fillers eng? Of juist botox?

 

 

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram