arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Raar, opgeblazen gezicht

Raar, opgeblazen gezicht door fillers?

Hoe kan je voorkomen dat je zo’n raar opgeblazen gezicht krijgt door fillers?

Esthetisch arts Stephan Marks: "Een zogenoemd 'Pillow Face' ontstaat door overmatig gebruik van fillers."
De meest simpele oplossing is dan ook om niet te veel fillers te gebruiken. "En als je fillers gebruikt, kies dan altijd voor een hyaluronzuurfiller. Deze is niet alleen makkelijker te doseren, maar als blijkt dat je toch te veel hebt gebruikt, dan kun je hem altijd weer oplossen. Met hyaluronzuurfillers is er altijd een plan B."

Als er sprake is van ernstige huidverslapping, dan heb je soms een disproportionele hoeveelheid fillers nodig om je huid te verstrakken.

In tegenstelling tot Sculptra en Radiesse. Deze fillers kun je niet oplossen, maar dat is niet het enige probleem. "Vooral Sculptra is moeilijk te doseren. Je kunt met die filler niet 'even' je jukbeen accentueren. Hij is meer geschikt om volume aan je hele gezicht toe te voegen.
Radiesse ligt wat dat betreft tussen Sculptra en een hyaluronzuurfiller in. Met deze filler kun je wel lokaal volume toevoegen, maar het is de vraag hoe deze zich uiteindelijk zal gaan ontwikkelen. Radiesse is op dat gebied ietwat onvoorspelbaar."

Fillers

En misschien zijn fillers niet de juiste oplossing om 'de boel glad te trekken.' "Als er sprake is van ernstige huidverslapping, dan heb je een disproportionele hoeveelheid fillers nodig om je huid te verstrakken.

Te mooi en te glad zorgt er vaak voor dat het geheel onnatuurlijk oogt. Imperfectie is soms helemaal zo gek nog niet.

Wil je een raar, opgeblazen gezicht voorkomen, dan kan je soms beter eerst de conditie van je huid verbeteren. "Bijvoorbeeld door eerst een chemische peeling of een laserbehandeling te doen, in combinatie met de juiste huidverzorgingsproducuten, om vervolgens met hyaluronzuurfillers de welbekende puntjes op de i te zetten. Hiermee voorkom je een onnatuurlijk resultaat."

Niet te veel fillers en misschien ook wel accepteren dat je ouder wordt. "Blijf bij jezelf. Te mooi en te glad zorgt er vaak voor dat het geheel onnatuurlijk oogt. Imperfectie is soms helemaal zo gek nog niet."

Furrow op Instagram