arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
pillow-face-2

Pillow Face

Kun je je botoxbehandeling nog wel geheimhouden voor de buitenwereld, met fillers val je een stuk sneller door de mand. Een filler vult een rimpel op en hierdoor blijft een behandeling meestal niet onopgemerkt. Zo kan het gebeuren dat je neuslippen-plooi door een behandeling met fillers wel is verdwenen, maar je er ook gelijk een paar nieuwe wangen bij hebt gekregen.

Aangezien het in Amerika not done is om ook maar met één rimpel gezien te worden zijn, naast botox, de fillers daar megapopulair. Niet zo gek dus dat de Pillow Face in Hollywood regelmatig wordt gesignaleerd.

Pillow Face

Pillow Face is de benaming voor een gezicht waar te veel fillers zijn gebruikt om de huid weer helemaal strak te krijgen. Eén van de belangrijkste kenmerken van de Pillow Face zijn de opgevulde wangen, ‘de kussentjes‘.

Door de afname van collageen en elastine en door volumeverlies ontstaan er de zogenoemde statische rimpels. Tja, en als die rimpels ergens makkelijk mee te behandelen zijn, dan zijn het fillers wel.

pillow-face-6

Jukbeenderen

De jukbeenderen zijn een populair fillergebied, omdat je hier de meeste winst kunt behalen. Zo kun je door fillers bij de jukbeenderen te injecteren de neuslippen-plooi verminderen, hamsterwangen laten verdwijnen en tegelijkertijd ook de kaaklijn verstrakken.

Het nadeel van fillers is dat ze in je jukbeenderen vrij snel te zien zijn.  Je moet namelijk best veel fillers gebruiken om de huid weer helemaal strak en rimpelloos te krijgen.

pillow-face-5

Pillow Face voorkomen

Toch kun je een Pillow Face wel voorkomen. Belangrijk is dat je dan alleen het volume- en vetverlies corrigeert. Het probleem is, dat je dan wel een natuurlijk resultaat krijgt en het dus zomaar kan zijn dat je nog ergens een verdwaalde rimpel tegenkomt.

Wil je elk risico op een Pillow Face vermijden en toch je huid verstrakken, dan kun je de fillers altijd nog vervangen door een chemische peeling of een laserbehandeling. Aangezien je je met deze behandelingen volledig richt op het verstevigen van de huid, maar niet het volumeverlies corrigeert is de kans op bolle wangen nihil.

Huidverjongende crèmes

En als laatste optie zijn er natuurlijk ook nog de huidverjongende crèmes. Het vraagt om wat meer geduld, maar met vitamine A-zuurcrème of antirimpelcrèmes met retinol kom je ook een heel eind.

Furrow op Instagram