arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
princess-fillers-naar-wenen-3

Photo Diary: Met Princess-fillers naar Wenen

Voordat een filler überhaupt een rimpel kan opvullen, gaat er een heel proces aan vooraf. Leverancier Croma Pharma (lees: Princess-fillers) wilde graag laten zien wat er allemaal komt kijken bij de productie van een filler en hoe dit proces in z’n werk gaat.

De basis van de Princess-filler ligt in Oostenrijk en dus vloog ik samen met Managing Director Walter van de Ven naar de fabriek in Wenen. Kijk je mee met deze Photo Diary: Met Princess-fillers naar Wenen?

princess-fillers-naar-wenen-4

Croma Pharma

Het bedrijf Croma Pharma bestaat al meer dan 37 jaar en oorspronkelijk produceert het alleen hyaluronzuur voor in het oog (!) en in gewrichten. Behalve voor rimpels, wordt hyaluronzuur namelijk ook ingezet tijdens oogoperaties, maar bijvoorbeeld ook voor het soepel houden van gewrichten.

Zo kun je hyaluronzuur in je knieën laten spuiten als je bijvoorbeeld last hebt van artrose of om een ingrijpende knieoperatie uit te stellen of te voorkomen.

princess-fillers-naar-wenen-2

In 2008 maakt het bedrijf de stap naar de cosmetische geneeskunde en start het met de productie van hyaluronzuurfillers. Walter van de Ven: “Het klinkt misschien onlogisch, maar hyaluronzuur is hyaluronzuur. De fillers worden vanzelfsprekend op een andere manier bereid, maar het blijft hyaluronzuur.”

hyaluronzuur-filler princess-fillers-naar-wenen-10

Puur hyaluronzuur

In de fabriek van Croma Pharma vind je dus grote hoeveelheden puur hyaluronzuur. Vanwege de instabiliteit van het ingrediënt wordt het gekoeld bewaard. Ondanks een constante temperatuur van 5 graden, ging ik zonder tegenstribbelen de koelcel in. Zo is deze verpakking van 500 gram hyaluronzuur 10.000 euro waard, aangezien je per gram ongeveer 20 euro betaalt.

martin-prinz princess-fillers-naar-wenen-8

Princess

De naam Princess ligt voor de hand, aangezien het bedrijf Croma Pharma is opgericht door de Oostenrijkse familie Prinz. Van de naam ‘Princess’ ga je automatisch stralen en wordt direct een link gelegd met de familienaam. Om dit gevoel nog eens extra te versterken is voor het logo het handschrift van kunstschilder Leonardo Da Vinci gebruikt.

princess-fillers-naar-wenen-1

GMP-richtlijnen

Net zoals bij alle andere fillers, staat de veiligheid van Princess-fillers voorop. Het merk houdt zich hiervoor aan de farmaceutische standaard GMP. Walter: “GMP staat voor Good Manufacturing Practices. Dat betekent dat tijdens het productieproces van de fillers alles gecontroleerd wordt. Zelfs de ruwe materialen die binnenkomen worden aan een kwaliteitstest onderworpen.”

princess-fillers-naar-wenen-7

En naast het hyaluronzuur in ogen, knieën en fillers heeft Croma Pharma sinds kort ook een huidverzorgingslijn vol met dit superingrediënt. Mocht er nog een plek in je lichaam zijn waar dit ingrediënt niet te vinden is, dan kun je met behulp van een serum, gel en masker ervoor zorgen dat ook dat gebied van hyaluronzuur wordt voorzien.

Furrow op Instagram