arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
permanente-fillers-4

Permanente fillers

Je haalt het natuurlijk niet in je rimpel om er een permanente filler in te spuiten, maar ondanks alle negatieve verhalen is er nog steeds vraag naar en worden permanente fillers zelfs nog gewoon gebruikt. In Amerika kun je ze nog steeds vinden, maar ook in Nederland zijn ze (nog) niet verboden.

Als je een beetje goed zoekt, dan vind je zeker nog een aantal cosmetisch artsen of plastisch chirurgen die bereid zijn om je te injecteren met Bio-Alcamid of Aquamid. Vooral voor het opvullen van lippen blijken siliconen ook nu nog steeds geliefd.

Permanente fillers zijn vanaf  de jaren 90 gebruikt en waren in die periode enorm populair. Het grote voordeel is dat het een relatief goedkope behandeling is. Eén keer je rimpels opvullen en je bent de rest van je leven rimpelloos. Helaas kregen te veel mensen last van bijwerkingen; soms direct al na de behandeling, anderen pas jaren later.

De kans op bijwerkingen bij permanente fillers is enorm groot; het is niet onwaarschijnlijk dat je last krijgt van een infectie, onderhuidse knobbeltjes (granulomen) of dat de fillers zich in de loop der jaren door je gezicht gaan verplaatsen.

permanente-fillers-6

Natuurlijk zijn onderhuidse knobbeltjes de meest bekende bijwerking, maar de kans is ook groot dat je permanente fillers gaan zakken. Helaas verliezen fillers het ook van de zwaartekracht. Er is dus een grote kans dat ze uiteindelijk naar beneden zakken. Zo kan het zijn dat je jukbeenderen ineens op je kaken hangen.

Maar de fillers kunnen zich bijvoorbeeld ook naar boven verplaatsen. Als je ouder wordt, verandert je gezicht en het zou zomaar kunnen zijn dat je na verloop van tijd niet meer zo gelukkig bent met je rimpelloze wangen. Helaas heten ze niet voor niets permanent, want als de fillers er eenmaal zitten, krijg je ze er maar moeilijk uit.

Permanente fillers verwijderen

Ben je enorm ongelukkig, blijkt na een paar jaar dat je toch te veel fillers in je wangen hebt laten spuiten, dan zijn er wel een aantal methodes waarmee je eventueel van je fillers af zou kunnen komen. Zo kun je met een naald er wat filler uit laten lopen. En soms kun je met behulp van een laser zelfs de filler verwarmen aan de binnenkant en daarna met afzuiging de filler uit je wang laten halen. Je snapt dat dit natuurlijk allesbehalve ideaal is en de kans groot is dat er sowieso nog wat filler achterblijft.

En ik geloof niet dat je na het debacle ooit nog fillers wilt gebruiken, maar als je eenmaal permanente fillers hebt gebruikt, mag je er nooit meer een andere filler bijdoen. Fillers met hyaluronzuur zijn dus uitgesloten, behalve als de filler er volledig is uitgehaald door een plastisch chirurg.

Gelukkig zijn er op dit moment in Nederland (op een verdwaalde permanente filler na) bijna alleen maar tijdelijke fillers verkrijgbaar. En tijdelijk is echt tijdelijk. Zo worden de meeste hyaluronzuurfillers binnen 12 maanden afgebroken en geldt voor Sculptra en Radiesse dat je rond respectievelijk 24 en 12 maanden terug moet naar de kliniek voor een refill. En sinds kort is er een nieuwe filler op de markt, Ellansé. Deze filler is iets minder tijdelijk, en belooft ongeveer 3 à 4 jaar je rimpels op te vullen.

Welke filler heeft jouw voorkeur?

Furrow op Instagram