arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
mooie-jonge-handen-3

Mooie, jonge handen

Naarmate je ouder wordt krijg je te maken met vet- en volumeverlies op plekken waar je het nu juist niet nodig hebt, zoals in je gezicht (lees: statische rimpels). Maar ook op je handen krijg je met dit volumeverlies te maken. Gevolg: oude handen. Tel daar het ontbreken van zonnebescherming bij op en je snapt dat je handen de plek zijn waar je echte leeftijd het snelst verraden wordt.

Een handjevol…fillers

Het vetgehalte van baby’s is weer het ene uiterste, maar op zich kan in de zoektocht naar de eeuwige jeugd een beetje spek op je handen geen kwaad. Nu kun je hiervoor je heil zoeken in donuts, maar met de huidverjongende filler Radiesse heb je een stuk sneller resultaat. Deze filler staat namelijk bij veel cosmetisch artsen nog steeds op de eerste plaats als het gaat om fillers voor de handen.

Net als bij je ogen, is de huid op je handen ontzettend dun. Hierdoor zijn niet alleen snel bloedvaatjes goed te zien, maar door het vetverlies zijn ook je pezen ineens zichtbaar (lees: knokige handen). Een filler is dus perfect om de ruimte tussen je pezen mee op te vullen zodat je uiteindelijk weer mooie, jonge handen krijgt.

mooie-jonge-handen-2

Radiesse

Met name door de kleur van Radiesse wordt deze filler door veel cosmetisch artsen gebruikt voor de handen. Net als je pezen, is Radiesse namelijk wit van kleur. Deze overeenkomst zorgt uiteindelijk ook nog voor een egalere teint van je handen. En het resultaat van Radiesse houdt minimaal 18 maanden aan.

Er zijn ook artsen die fillers hyaluronzuur gebruiken voor de behandeling van handen. Toch heeft dit als nadeel dat het duurder is, sneller is uitgewerkt en een blauw kan doorschijnen.

mooie-jonge-handen-1

Alternatieve behandelingen handen

Het grote nadeel van fillers is dat de rimpels op je handen wel verdwijnen, maar de pigmentvlekjes er in groten getale blijven zitten. Daarvoor is een chemische peeling de oplossing. En een laserbehandeling zorgt voor de gewenste huidverstrakking en versteviging waardoor blauwe aders minder zichtbaar zijn.

Daarom raden uiteindelijk de meeste cosmetisch artsen een combinatiebehandeling van fillers, laser en/of peeling aan.

Voorkomen is beter dan genezen en niet iedereen heeft 1000 euro over om aan een handverjongende behandeling te besteden, dus bescherm je handen sowieso tegen de zon. Dit betekent elke keer als je je handen wast dat je nieuwe zonnebrandcrème moet aanbrengen. Er zijn trouwens ondertussen genoeg verschillende handcrèmes verkrijgbaar die ook een SPF bevatten.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram