arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Lippen opvullen voor 150 euro

Lippen opvullen voor 150 euro

If it sounds too good to be true, it is too good to be true. En lippen opvullen voor 150 euro klinkt wel heel erg goed. Esthetisch arts Stephan Marks: "Er is geen vaste prijs voor het opvullen van lippen, maar voor dat bedrag moet je je afvragen of je wel een kwaliteitsfiller krijgt. Dat geeft meteen aan hoe laag de prijs is. 150 euro voor een lipfiller is niet marktconform."

De prijs voor het opvullen van je lippen is gebaseerd op de (inkoop)prijs van de filler, het uurloon van de arts en de infrastructuur van de kliniek. "De inkoopprijs van een goede filler ligt al boven de 150 euro en dan moet de cosmetisch arts ook nog betaald worden. Je moet je dan echt afvragen waarom die behandeling zo goedkoop is."

Vergelijk het met een duur parfum, dat hoeft ook niet altijd lekker te ruiken. Maar van een goedkoop parfum weet je per definitie dat je naar WC-eend ruikt.

Lippen opvullen

Lippen opvullen is een complexe behandeling. "Het is geen behandeling die je er even tussendoor doet. Elke druppel die je verkeerd injecteert zie je meteen. Als er bij je wangen iets misgaat, valt de schade nog wel mee, maar bij je lippen kan een klein verschil het resultaat al negatief beïnvloeden. Dan wordt het meteen een stuk minder mooi."

Tijd is geld. "Voor lippen opvullen met fillers moet je echt de tijd nemen. En ook de verdoving kost tijd. Als de prijs voor de behandeling 150 euro is, dan kun je je afvragen wat het verdienmodel van de kliniek is."

En dan is er nog de nazorg. "Eigenlijk kan je het eindresultaat niet in één behandeling beoordelen. De lippen zijn gevoelig voor zwelling en dat kan voor asymmetrie zorgen. Als je niet tevreden bent, dan kan je bij een controleafspraak eventueel nog een kleine correctie aanbrengen. Normaal gesproken zit dat bij de prijs inbegrepen, maar als je in eerste instantie al zo weinig betaalt, is dat nog maar de vraag."

500 euro betalen is dan weer het andere uiterste. "Een hoge prijs is geen garantie voor kwaliteit. Vergelijk het met een duur parfum, dat hoeft ook niet altijd lekker te ruiken. Maar van een goedkoop parfum weet je per definitie dat je naar WC-eend ruikt."
Hetzelfde geldt voor fillers. "Je kan nog steeds een goedkope filler voor 500 euro verkopen."

Maar lippen opvullen voor 150 euro kan nooit goed zijn? Stephan: "Klopt."

Furrow op Instagram