arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Fillers

Hoe kan je het beste de lijnen tussen je neus en mond behandelen? Alles over de neus-lippenplooi.

Hij zit er als je lacht, als je praat en zelfs als je helemaal niks doet. Esthetisch arts Stephan Marks: "De neus-lippenplooi loopt vanaf je neus tot aan je mondhoek. Je wordt er in principe mee geboren, maar het dunner worden van de huid, verslapping en volumeverlies zorgen voor een verschuiving van je onderhuidse vetcompartiment, waardoor de lijn tussen je neus en mond in de loop der jaren steeds scherper wordt."

Er zijn verschillende mogelijkheden om je neus-lippenplooi te verminderen, maar je moet hem nooit helemaal weg willen hebben. "Een neus-lippenplooi hoort echt in je gezicht."
Zelfs als deze lijn je stoort, zul je hem nog steeds moeten accepteren. "Je kan hem opvullen met fillers, maar nogmaals: hij hoort wel echt in je gezicht."

Als er sprake is van ernstige huidverslapping, dan is de behandeling van je neus-lippenplooi eigenlijk zinloos.

Fillers

Opvullen met fillers ligt het meest voor de hand. "Afhankelijk van de diepte en de oorzaak zijn er verschillende behandelmogelijkheden om je neus-lippenplooi te verzachten."
Met de nadruk op verzachten. "Nogmaals: hij hoort in je gezicht."

De neus-lippenplooi kan je verminderen door fillers op je jukbeenderen te plaatsen. "Door fillers in je wangen te injecteren, lift je het vetcompartiment dat de neus-lippenplooi veroorzaakt."
Maar dat is wel een risico. "Je zult voorzichtig moeten zijn. In principe kan dat alleen als je huid nog stevig is. Als er sprake is van ernstige huidverslapping, dan is deze behandeling eigenlijk zinloos."

(Onderhuids) volumeverlies opvullen met een filler kan ervoor zorgen dat het resultaat onnatuurlijk oogt. "Als je een lift wilt creëren, moet je soms buitensporig veel fillers gebruiken. In de meest ideale situatie zou je eerst de huid willen verstrakken met een laser, chemische peeling of energiebron, voor je de neus-lippenplooi behandelt."

En een combinatie van behandelingen is ook mogelijk. "Vitamine A-zuurcrème of retinol om de conditie van je huid te verbeteren, een laserbehandeling om je huid te verstrakken en uiteindelijk met behulp van een minimale hoeveelheid fillers de neus-lippenplooi minder diep maken."

De lijn tussen je neus en mond opvullen met fillers

Maar de ideale wereld is vaak duur. "Dat kan inderdaad in de papieren lopen. Vind je je neus-lippenplooi storend en wil je snel (en veel) resultaat, dan is een filler de beste behandeling. Als de lijn je echt stoort, dan moet je daar eigenlijk niet moeilijk over doen. 1 ml filler en je kan weer een jaar vooruit. Klaar is Kees."

Furrow op Instagram