arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
doet-een-behandeling-met-fillers-pijn

Lidocaine

Als je van je neus-lippenplooi verlost wilt worden zijn er gemiddeld 20 prikjes nodig, ongeveer 10 per rimpel. En ook van je marionettenlijn ben je niet met één injectie verlost. Voor deze rimpel moet de cosmetisch arts ongeveer 5 keer prikken. Toch betekent dit niet automatisch dat een fillerbehandeling enorm pijnlijk is.

De naald die voor een botoxbehandeling gebruikt wordt is relatief klein, maar bij fillers komt er vaak een dikke naald aan te pas. Niet zo verwonderlijk dus dat je bij deze behandeling in de injectienaald naast hyaluronzuur ook standaard het verdovingsmiddel lidocaïne vindt.

doet-een-behandeling-met-fillers-pijn-2

Lidocaïne

Lidocaïne zorgt ervoor dat de huid gevoelloos wordt, waardoor de behandeling gelijk een stuk minder pijnlijk is. Het grootste voordeel van deze verdoving is dat ze meteen werkt. Zodra de naald eenmaal in je rimpel zit, hoef je je nergens meer zorgen om te maken.

Toch is vaak het meest pijnlijke moment van de hele behandeling het moment dat de naald in de huid gaat en aangezien de verdoving in de filler zit werkt die pas ná de prik.

Niet elke filler bevat standaard een verdovingsmiddel. Zo zit er bij de fillers Radiesse en Sculptra geen lidocaïne in de naald. Dit betekent trouwens niet ineens dat deze behandelingen enorm pijnlijk zijn. Voor de behandeling mengt de cosmetisch arts deze fillers meestal handmatig met lidocaïne.

Lippen opvullen

Op zich zijn de meeste fillerbehandelingen dus niet heel erg pijnlijk, alleen voor het opvullen van de lippen is een goede verdoving wel noodzakelijk. Dit is één van de meest gevoelige gebieden. Wil je volume aan je lippen toevoegen dan krijg je in je mond van tevoren een aparte verdoving.

doet-een-behandeling-met-fillers-pijn-3

Als je je heel erg veel zorgen maakt over de pijn tijdens een behandeling dan kun je in overleg thuis alvast één of twee tabletten paracetamol slikken. Heb je liever drastische maatregelen, dan bieden pijnstillers zoals codeïne, diclofenac en tramadol ook uitkomst.

En wil je echt niets meekrijgen van je rimpelbehandeling dan zijn er ook klinieken die zware pijnstillers zoals dormicum, valium en oxicodal aanbieden. Dat betekent trouwens wel dat je echt stoned de kliniek verlaat en dat het belangrijk is dat je opgehaald wordt, want je mag daarna geen auto meer rijden.

Zie jij op tegen de pijn van een fillerbehandeling? En voor degene die ervaring heeft: deed het bij jou pijn?

 

Furrow op Instagram