arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Jukbeenderen opvullen met fillers

Jukbeenderen opvullen met fillers

Het zou zomaar kunnen zijn dat je voor een behandeling van je neus-lippenplooi de kliniek binnenwandelt, om vervolgens met opgevulde jukbeenderen weer naar buiten te lopen. Cosmetisch arts Monique Dikrama: "Volumeverlies vindt overal in het gezicht plaats; alleen wordt door de zwaartekracht je huid naar beneden getrokken, met als gevolg een minder strakke kaaklijn, lachrimpels rond je mond of een marionettenlijn die steeds meer opvalt."

Jukbeenderen liften

Door je jukbeenderen te behandelen met fillers, creëer je een liftend effect: "De jukbeenderen vormen als het ware de kapstok van je gezicht. Door deze op te vullen met fillers zorg je voor contourherstel, maar je kan tegelijkertijd ook je huid liften/verstrakken."

In plaats van puur en alleen je neus-lippenplooi of marionettenlijn op te vullen, moet je het misschien in een totaal andere hoek zoeken: "Het opvullen van je jukbeenderen is vaak van invloed op je hele gezicht. Door het volumeverlies in die zone te herstellen, wordt de natuurlijke V-vorm van je gezicht weer geaccentueerd."
Twee vliegen in één klap dus: "Deze behandeling is echt een combinatie van beide: contourherstel en liften."

Soms moet je juist iets meer fillers gebruiken voor een natuurlijk resultaat. Door alleen het accent te leggen op je jukbeenderen, wordt het misschien wel strak, maar kloppen de verhoudingen niet.

En als je dan toch bezig bent, is het een goed idee om daarnaast ook je slapen op te vullen: "Door heel subtiel je slapen te behandelen met fillers, benadruk je de oorspronkelijke vorm van je gezicht. Hiermee zorg je voor een natuurlijk resultaat en voorkom je de gevreesde appelwangen."

Het verdelen van de fillers is vaak de sleutel tot succes: Monique: "Met name huidverslapping rond je mond moet je niet overcompenseren. Door de marionettenlijn of neus-lippenplooi subtiel op te vullen en stevigheid te geven aan je huid, maar daarnaast ook je wangen, jukbeenderen en slapen te behandelen, hou je rekening met je natuurlijke rondingen en krijg je juist een verzachtend effect."

Less is more?

Less is niet altijd more: "Soms moet je juist iets meer fillers gebruiken voor een natuurlijk resultaat. Door alleen het accent te leggen op je jukbeenderen, wordt het misschien wel strak, maar kloppen de verhoudingen niet."
Hou daarom rekening met 2 ml of meer: "Als je echt alleen het volumeverlies op je
jukbeenderen herstelt, dan volstaat 2 ml, maar als je ook de contouren van je gezicht wilt herstellen, dan zit je al gauw aan 5 ml."

Furrow op Instagram