arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Fillers zonder blauwe plekken

Fillers zonder blauwe plekken!

Het hoort er eigenlijk wel een beetje bij: blauwe plekken na een fillerbehandeling. Cosmetisch arts Rogier Meulenaar: "Een blauwe plek komt vaak voor na een fillerbehandeling. Geen enkele cosmetisch arts kan een blauwe plek of zwelling 100% voorkomen."

Vooral het gebied rond je mond, traangootjes en kaaklijn zijn gevoelig voor een blauwe plek. "Om een blauwe plek te krijgen, zul je in een bloedvat moeten prikken. Rond je mond zitten bijvoorbeeld veel verborgen bloedvaten, waardoor het risico op een blauwe plek groter is."

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid

Een slimme meid is op haar toekomst voorbereid. "Je kunt zelf wel een aantal dingen doen om een blauwe plek te voorkomen. Stop een week voor je fillerbehandeling met met het slikken van visolie, vitamine E en/of lijnzaadsupplementen. En laat het glas wijn de avond voor de behandeling ook staan."
En pijnstillers voor een fillerbehandeling zijn ook geen goed idee. Tenminste niet als je er alles aan wilt doen om blauwe plekken tot een minimum te beperken. "Als je met de naald een bloedvat raakt, dan loopt er onderhuids bloed buiten het vat en ontstaat er een blauwe plek. Hoe dunner je bloed, hoe sneller het bloed stroomt, hoe groter de blauwe plek."

Hetzelfde geldt dus ook voor bloedverdunners. "Als je bloedverdunners slikt, is er meer risico op grotere blauwere plekken. Het advies is om minimaal 7 dagen voor de ingreep te stoppen met antistollingsmiddelen, om het risico op blauwe plekken zo klein mogelijk te houden. Er is geen man overboord als je niet kan stoppen, de kans op een bloeding is alleen groter. Maar als je dat weet, dan kan je er ook rekening mee houden."

Mocht er onverhoopt toch een blauwe plek ontstaan, dan verdwijnt deze meestal binnen een paar dagen. "Misschien makkelijker gezegd dan gedaan, maak probeer je niet al te druk te maken. Soms heb je er alles aan gedaan, maar ontstaat er na afloop toch een blauwe plek. Dat kan gebeuren."

Fillers zonder blauwe plekken

Fillers zonder blauwe plekken is mogelijk, maar helemaal zeker weet je het nooit. "100% zekerheid krijg je nooit, maar geldt dat niet voor alles in het leven?

Furrow op Instagram