arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Fillers, geen resultaat?

Fillers, geen resultaat

Na lang wikken en wegen heb ik mijn marionettenlijn met fillers laten behandelen. Nu, anderhalve week later zie ik bijna geen resultaat meer van de behandeling. Komende week ga ik voor controle terug. Kan ik nieuwe fillers laten zetten en wie betaalt dat?

Esthetisch arts Stephan Marks: "De eerste dagen na de behandeling is er vaak sprake van zwelling. Deze wordt vanzelf binnen een week minder, waardoor het soms lijkt alsof het resultaat van de fillers minder is."

Vooral de lippen zijn hier een goed voorbeeld van: "Door het opvullen ontstaat er meestal vlak na de behandeling een zwelling, die binnen een aantal dagen vanzelf minder wordt, maar dat betekent ook dat een deel van het effect teniet wordt gedaan. Hierdoor kan het eindresultaat soms tegenvallen."

Te weinig fillers

Toch geldt voor elke hyaluronzuurfiller dat het heel onwaarschijnlijk is dat deze binnen twee weken helemaal afgebroken zijn: "Zelfs een filler die nauwelijks gecrosslinkt is (Restylane Vital of skinboosters), blijft altijd een aantal weken zitten. Het ligt er natuurlijk helemaal aan hoeveel product er is gebruikt, maar als er na twee weken echt niks meer te zien is van de behandeling dan ligt het meest voor de hand dat de gebruikte hoeveelheid niet voldoende is geweest en dat er eventueel toch meer nodig is. Het kan ook zijn dat de filler te diep onder de huid van de marionettelijn is geplaatst, dan zie je er ook weinig van terug."

Bovenstaand geldt trouwens alleen voor fillers met hyaluronzuur. Voor Radiesse is het namelijk een heel ander verhaal: "Daar hoort de afbraak bij het proces. De weken na de behandeling wordt een deel van de filler afgebroken en de aanmaak van collageen laat langer op zich wachten. Daarom is er in de weken na de behandeling altijd een dip. Bij Sculptra is het verschil nog groter. Dat wordt in water opgelost, waardoor het soms een week na de behandeling lijkt alsof er helemaal niks gebeurt is."

Hogere verwachtingen

Soms liggen de verwachtingen van de behandeling hoger. "Een marionettenlijn wordt veroorzaakt voor huidveroudering en volumeverlies in het gezicht. Afhankelijk van de ernst is het soms niet helemaal reëel om te verwachten dat hij volledig verdwijnt. Je kunt van tevoren dan ook nooit 100 % garantie afgeven."

En dan blijft natuurlijk de vraag wie uiteindelijk opdraait voor de kosten. "Als blijkt dat er toch meer fillers nodig zijn, dan moet je waarschijnlijk ook meer betalen. Zonder gelijk in een welles-nietes-discussie te belanden is het niet zo dat je in elke situatie zomaar korting of een gratis touch-up krijgt. Natuurlijk probeer je een discussie zo veel mogelijk te voorkomen, maar het hangt er echt vanaf hoe reëel je klacht is."

Furrow op Instagram