arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Fillers niet in de zon?

Mag je niet met fillers in de zon?

Niet alleen collageen en elastine worden versneld afgebroken door de zon, ook hyaluronzuur is gevoelig voor zonlicht. Esthetisch arts Stephan Marks: "De vraag is alleen of dat ook voor fillers met hyaluronzuur geldt."

Lichaamseigen hyaluronzuur in de opperhuid breekt sneller af door zonlicht, maar voor de meeste fillers geldt dat ze zo diep in de huid worden geïnjecteerd, dat in theorie jouw fillers niet kunnen worden aangetast door uv-stralen. "Het is inderdaad zo dat de meeste fillers onder je huid worden geplaatst, waardoor ze niet gevoelig zouden moeten zijn voor zonlicht." Volite is hier een uitzondering op. "De zogenoemde skinboosters worden niet onder, maar in je huid geïnjecteerd. "

Voor welke filler je ook kiest, sowieso is het advies om tijdens het herstelproces uit de zon te blijven. "Dat geldt trouwens niet alleen voor de zon. Ook de zonnebank, sauna en/of stoombaden kun je het beste vermijden tot de eerste zwelling en roodheid zijn weggetrokken."

Blauwe plek

En zolang je een blauwe plek hebt, is het ook verstandig om je (zon)activiteiten tot een minimum te beperken. "Het kan soms wel één tot twee weken duren, voordat je huid helemaal hersteld is, maar zodra de eerste roodheid, zwelling en blauwe plekken verdwenen zijn, kun je in principe na je fillerbehandeling gewoon weer de zon in. Los van het feit of je wel of geen fillers hebt, is het sowieso verstandig om altijd een goede zonnebrandcrème (minimaal SPF 30) te gebruiken."

Over de invloed van de zon op je oppervlakkige fillers hoef je je dus weinig tot geen zorgen te maken, maar van beweging is aangetoond dat het je fillers sneller afbreekt. Stephan: "Als je de filler Vobella in je lippen gebruikt, dan kan deze binnen een jaar al verdwenen zijn. In je traangootje daarentegen kan hij tot wel 2 jaar blijven zitten."

Wil je elk risico uitsluiten en er alles aan doen om zo lang mogelijk van je fillers te genieten, dan kan je altijd nog een zak over je hoofd trekken en niet praten. "De vraag is alleen of je daar zo gelukkig van wordt."

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram