arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
behandeling-op-afbetaling-1

Filler Radiesse verdwijnt niet?

Klopt het dat de filler Radiesse niet helemaal verdwijnt?

Radiesse is geen filler met hyaluronzuur, maar werkt op een andere manier. Hij bestaat uit twee verschillende componenten: een gel op waterbasis (lees: methylcellulose) en kleine bolletjes calcium hydroxyappatite. De gel geeft meteen resultaat, waardoor je zonder rimpels de kliniek weer verlaat en de calcium hydroxyappatite heeft een huidverjongende werking en zorgt in de weken na de behandeling voor de aanmaak van nieuw collageen. Dit laatste is trouwens nog niet meteen te zien en het effect ervan is pas na 6-8 weken zichtbaar. 

Terwijl de methylcellulose langzaam vermindert, zorgt de calcium hydroxyappatite ervoor dat je lichaam nieuw collageen aanmaakt. Het kan zijn dat je 6 weken na de behandeling te maken krijgt met een terugval (lees: de gel wordt sneller afgebroken dan dat er collageen aangemaakt wordt). Geen zorgen, dit is vaak een tijdelijk verschijnsel.

De methylcellulose wordt binnen een aantal maanden door het lichaam volledig afgebroken en wat overblijft is calcium en fosfaat. Twee stoffen die van nature voorkomen in het lichaam.

 

behandeling-op-afbetaling-2

Filler Radiesse

De calcium hydroxyappatite zorgt ervoor dat er twee verschillende types collageen worden aangemaakt: collageen type I en collageen type III. Er wordt voornamelijk collageen type I aangemaakt en dit wordt gewoon binnen 8-12 maanden weer afgebroken. Dat is ook de reden dat je na ongeveer één jaar weer terug moet naar de cosmetisch arts voor een zogenoemde refill.

Type III is een ander soort collageen en doet er iets langer over. Je kunt dit type collageen zien als littekenweefsel, aangezien je lichaam er tientallen jaren voor nodig heeft om ervoor te zorgen dat het volledig afgebroken wordt.

Toch kun je ervan uitgaan dat de calcium hydroxyappatite binnen ongeveer één jaar volledig verdwijnt. Door het littekenweefsel kan het wel zijn dat de huid ietwat stugger is geworden en een vervolgbehandeling van Radiesse met een canule iets minder makkelijk gaat. Dit geldt trouwens ook voor Sculptra, aangezien deze filler ongeveer op vergelijkbare manier werkt, door de aanmaak van collageen te stimuleren. 

 

Schermafbeelding 2014-01-09 om 21.19.19

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag Princess Hyaluron Masks winnen ter waarde van 90 euro. Kortom: stel je vraag.

 

 

 

Furrow op Instagram