arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Diepe neus-lippenplooi

Een diepe neus-lippenplooi

Don't keep your hopes up high, maar er is geen enkele crème of (gezichts)oefening in staat om een diepe neus-lippenplooi volledig te verminderen. Daar is grof geschut voor nodig.

Cosmetisch arts Joost Kroon: "De neus-lippenplooi loopt van je neusvleugel tot aan je mondhoek. Je wordt er in principe mee geboren, maar huidverslapping in combinatie met volumeverlies zorgt voor een verschuiving van je onderhuidse vetcompartimenten, waardoor je neus-lippenplooi dieper en meer zichtbaar wordt."

Diepe neus-lippenplooi

Een diepe neus-lippenplooi is (vrij) eenvoudig te verzachten. "Tussen je neus-lippenplooi en het jukbeen liggen een aantal vetcompartimenten. Deze geven structuur en ondersteuning aan je huid."
Het is het vetcompartiment dat vanaf je neus richting de zijkant van je gezicht loopt dat voor de meeste problemen zorgt: “Dat vetcompartiment drukt naar beneden, waardoor je neus-lippenplooi dieper wordt."

Fillers

Het meest voor de hand ligt het herstellen van het onderhuidse volume met behulp van fillers. "Door de vetcompartimenten op te vullen, geef je weer steun aan je huid en creëer je automatisch een lift."

Maar daarmee is het probleem van de huidverslapping nog niet opgelost. "Afhankelijk van de diepte van je neus-lippenplooi zijn er verschillende behandelingen: huidverbeterende behandelingen zoals Volite of PRP, maar je kunt ook je huid verstrakken met de Tixellaser."

En een combinatie van behandelingen is natuurlijk ook mogelijk. "Vitamine A-zuurcrème om de conditie van je huid te versterken, een laserbehandeling om je huid te verstrakken en fillers om het volumeverlies te herstellen. Geen diepe neus-lippenplooi meer te bekennen."

Furrow op Instagram