arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
dunne-lippen-2

Dunne lippen opvullen

Niet alleen je gezicht verliest volume, ook je lippen worden in de loop der jaren steeds iets dunner. Maar dunne lippen worden niet alleen met ouderdom geassocieerd, maar (hoe onaardig ook) vaak ook als lelijk beschouwd. Het opvullen van dunne lippen is dan ook steeds populairder, zelfs onder jongeren. Esthetisch arts Stephan Marks: “Vooral de vraag naar het opvullen van een te dunne bovenlip is groot.”

Dunne lippen fillers

Fillers liggen voor de hand, maar ook met behulp van botox kun je zorgen voor grotere lippen: “Door botox in je bovenlip te plaatsen kun je je lip iets naar buiten laten krullen, waardoor hij groter lijkt.” Maar let op: het effect van botox is minimaal. “Als je echt grotere lippen wilt is de hyaluronzuurfiller het meest voor de hand liggend.”

Met extra nadruk op hyaluron. “Eigenlijk zijn alleen de hyaluronzuurfillers geschikt. Geen Radiesse of Sculptra. En ook het opvullen van de lippen met siliconendruppels is uit den boze.”

Bij deze behandeling worden er druppels siliconen in je bovenlip geplaatst, waar collageen omheen gevormd wordt. In principe is het opvullen van de lippen met siliconen verboden. “Omdat het om permanente fillers gaat mag dat niet meer. De kans op een allergische reactie op siliconen is één van de redenen waarom deze behandeling verboden is.”

Kylie Jenner lippen

En sinds het jonge halfzusje van Kim Kardashian, Kylie Jenner, heeft toegegeven dat ze haar lippen heeft laten opvullen, is de behandeling onder jongeren ook steeds gewilder. Stephan: “Vanaf 18 jaar is het toegestaan.”

En zodra je je lippen hebt laten opvullen, kun je ervan uitgaan dat je gemiddeld een halfjaar met volle lippen door het leven gaat. “Het hangt natuurlijk wel van de filler af die gebruikt is, maar Juvéderm Smile blijft ongeveer 6 maanden zitten.”

Kosten dunne lippen opvullen

De kosten voor het opvullen van dunne lippen zijn ongeveer 360 euro. “Bij het opvullen van je lippen wordt er ongeveer 0,55 milliliter filler gebruikt. Dat is meestal genoeg. Dan loop je in ieder geval niet het risico dat het onnatuurlijk of ordinair wordt.”

Toch blijft de behandeling van je lippen best lastig. “Het is belangrijk dat je niet teveel fillers gebruikt. En je moet de filler goed verdelen. Je kunt ervoor kiezen om alleen je lippenrood op te vullen, maar daarnaast ook het randje van je lippen te accentueren, maar dat is echt een kwestie van smaak.” 

Philtrum

En ook in het philtrum kun je fillers laten plaatsen: “Het lijntje van je lippen naar je neus wordt ook dunner. Door dit op te vullen, worden je lippen ook voller en steviger.”

En dan is er nog de kwestie pijn. Stephan: “Het opvullen van je lippen is een relatief pijnlijke behandeling. In de meeste fillers zit wel verdoving, maar daar heb je niet altijd wat aan. Je kunt van tevoren een verdovingscrème opsmeren, maar die is ook niet altijd even effectief.” Dezelfde verdoving die bij de tandarts gebruikt wordt, ligt dan ook voor de hand. “Of helemaal niks. Dat is natuurlijk ook een optie. Vooral in het geval van een kleine correctie van je lippen, is de naald van verdoving net zo erg.”

Furrow op Instagram