arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Doen lipfillers pijn?

Doen lipfillers pijn?

Au. Lipfillers.
Een naald in je gezicht is nooit een fijn gevoel, maar lipfillers doen pijn. Heel veel pijn. Esthetisch arts Stephan Marks: "Het opvullen van je lippen is één van de meest pijnlijke fillerbehandelingen."

Fillers verdoving

Gelukkig bevatten de meeste lipfillers verdoving. "Dat werkt alleen pas als de fillersrs al in je lippen zitten." Maar met een plaatselijke verdoving voel je niks van de behandeling. "Tenzij je binnen een uur weer 'ongeschonden' achter je bureau moet zitten, is er eigenlijk geen reden om je lippen niet te verdoven."

Toch hoort een verdoving niet standaard bij deze behandeling. "Niet iedereen wil verdoofd worden. Met een scheve mond en opgezwollen lippen is het overduidelijk dat je je lippen hebt laten opvullen." Ook het vervelende gevoel van een verdoving kan een reden zijn om je lippen niet te verdoven. "Dan doe je het gewoon zonder. De behandeling zal minder aangenaam zijn, maar het kan ook zonder verdoving."

Een hooggeconcentreerde lidocaïne-/tetracaïne-crème verdooft beter, maar het risico op bijwerkingen is ook groter. Bij orale inname kan het product zelfs voor hartfunctiestoornissen zorgen.

En als je alleen komt voor een kleine correctie, kan je er ook voor kiezen om een verdoving achterwege te laten. "Vergeet niet, dat er om je lippen te verdoven ook 10 prikjes nodig zijn. Die voel je nauwelijks, maar toch. Soms moet je je afvragen of je alle moeite moet nemen."

Emla-crème

Emla-crème wordt ook vaak gebruikt om de scherpe randjes ervan af te halen. "Kan, maar deze crème is niet altijd sterk genoeg. Als je per se een verdovende crème wilt gebruiken, dan gaat de voorkeur uit naar hooggeconcentreerde lidocaïne-/tetracaïne-crème. Deze verdooft beter, maar het risico op bijwerkingen is ook groter. Bij orale inname kan het product zelfs voor hartfunctiestoornissen zorgen. Deze gel is dus eigenlijk geen optie."

Voordeel verdoving

Niet moeilijk doen over een plaatselijke verdoving dus. Al helemaal niet als je weet dat dan de kans op blauwe plekken kleiner is. "In een verdoving vind je ook vaak adrenaline, wat voor een vaatvernauwing zorgt. Dit heeft als voordeel dat de verdoving langer werkt, want het trekt ook je bloedvaten samen. Hierdoor is de kans dat je een bloedvat raakt tijdens de behandeling minder groot. En dus ook meteen de kans op een bloeduitstorting of blauwe plekken. En als je al een bloedvat raakt, dan zijn de gevolgen ook minder groot."

Wie mooi wil zijn, hoeft dus geen pijn te lijden. "Het kost alleen (extra) tijd, maar pijn moet zeker niet de reden zijn dat je geen lipfillers durft te nemen."

Meer weten? Lees dit artikel dan: Dit wil je weten, voordat je lipfillers neemt.

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram