arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Lipfillers

Dit wil je weten, voordat je lipfillers neemt

De lippen van Kylie Jenner of ga je toch liever voor de mond van Angelina Jolie? Lippen opvullen is één van de meest populaire cosmetische behandelingen. Maar voordat je meteen naar de kliniek rent om 0,5 ml in je lippen te laten spuiten, lees dan onderstaand lijstje nog eens door. Dit moet je weten, voordat je lipfillers neemt.

Welke arts?

Misschien wel het meest belangrijk: doe research naar je arts. Het is verleidelijk om in te gaan op de spectaculaire aanbieding in het huis-aan-huiskrantje, maar in plaats van je keuze te baseren op de prijs, kan je beter kijken naar de kwaliteiten van de arts.

Nieuw is trouwens niet altijd beter: fillers die nog maar net op de markt zijn moet je vooral niet als eerste willen proberen.

Hoe zijn de ervaringen, hoe is de nazorg geregeld (als die er überhaupt is) en check de reviews op internet. Lipfillers zijn een cosmetische ingreep, waar risico's aan verbonden zitten.

Een goed begin is het halve werk

Overdaad schaadt en dat geldt zeker voor te veel fillers in je lippen. Je kunt het gebruik beter langzaam opbouwen, dan dat je de komende maanden met een duckface opgescheept zit.

En eigenlijk kan je het eindresultaat niet in één behandeling beoordelen. Je lippen zijn gevoelig voor zwelling en dat kan voor asymmetrie zorgen.
Als je niet tevreden bent, dan kan je bij een controleafspraak altijd nog meer fillers injecteren of een kleine correctie aanbrengen.

Welk merk fillers?

Alles valt of staat met de arts die de fillers inspuit. Cosmetisch artsen hebben vaak hun voorkeur voor een bepaald merk fillers. Maar of dat ook het beste is? (zie artikel: Welke fillers zijn er? En hoe weet ik welke goed is?)

Er zijn meer dan 150 verschillende soorten fillers op de markt. De ene arts zweert bij Juvéderm, terwijl de ander liever met Restylane werkt.

Nieuw is trouwens niet altijd beter: fillers die nog maar net op de markt zijn moet je vooral niet als eerste willen proberen.

Te mooi, te vol en te perfect zorgt er vaak voor dat het geheel onnatuurlijk oogt. Imperfectie is soms helemaal zo gek nog niet.

Bereid je voor

Zwelling en/of een bloeduitstorting horen er stiekem wel een beetje bij, maar je zou het risico tot een minimum kunnen beperken door een aantal uur voor de behandeling 4 tabletten Arnica te slikken.
Arnica is een homeopathisch middel en wordt al heel lang gebruikt als thuismiddel voor o.a. wondheling, maar kan dus ook worden ingezet om zwelling en blauwe plekken bij cosmetische ingrepen te verminderen.

En laat bij voorkeur alcohol en koffie 24 uur voor de behandeling staan.

Bezuinig niet op je gezicht

Cliché: goedkoop is duurkoop. Lipfillers kosten nu eenmaal geld. En niet de 150 euro die je in het huis-aan-huisblaadje hebt zien staan.
Meestal betaal je rond de 350 euro voor een behandeling en die zul je elke 6 tot 9 maanden moeten herhalen. Tenminste, als je het resultaat wilt behouden.

Er is geen vaste prijs voor het opvullen van lippen, maar als je 'maar' 150 euro hoeft te betalen, dan moet je je afvragen waarom de behandeling zo goedkoop is.

En blijf bij jezelf. De lippen van Kylie Jenner zijn prachtig, maar de vraag is of ze bij jouw gezicht passen. En te mooi, te vol en te perfect zorgt er vaak voor dat het geheel onnatuurlijk oogt. Imperfectie is soms helemaal zo gek nog niet.

Furrow op Instagram