arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
dikke-lippen-1

Dikke lippen

Ik heb mijn lippen laten opvullen, maar het resultaat is niet mooi. Ik vind het onnatuurlijk en wil nu juist minder dikke lippen. Is er een oplossing?

Tom van Eijk: Lippen opvullen is één van de moeilijkste behandelingen voor een cosmetisch arts. De lippen zijn zo’n belangrijk onderdeel van je gezicht, dat er eigenlijk geen ruimte is voor fouten. De scheidslijn tussen een natuurlijk resultaat en opgevulde lippen is zo dun. Zodra je ziet dat het opgevuld is, is het eigenlijk al niet mooi meer.”

Als je lippen onnatuurlijk veel opgevuld zijn, betekent het gelukkig niet dat je komende maanden met dikke lippen door het leven moet. “Met behulp van hyaluronidase kun je een overdosering hyaluronzuur verminderen.” 

Toch is het gebruik van hyaluronidase niet helemaal zonder risico. “Als het enigszins mogelijk is, geef ik er de voorkeur aan om het teveel aan fillers met behulp van een chirurgische ingreep te verwijderen. Door een (klein) sneetje in de lip te maken, kun je er het hyaluronzuur ook uit drukken. Klinkt eng, maar het is een veilige ingreep, omdat je heel precies kunt werken.”

dikke-lippen-2

Onnatuurlijk dikke lippen

Soms is een teveel aan hyaluronzuur niet de oorzaak, maar is de filler op verkeerde wijze geïnjecteerd. “Er zijn verschillende manieren om de lip op te vullen. Vooral als er te veel fillers in de rand van de bovenlip zijn geïnjecteerd, oogt het al snel natuurlijk. Ik gebruik voor het opvullen van lippen eigenlijk altijd de lip tenting-techniek. Hiermee geef je volume en vorm, maar voorkom je een opgevuld resultaat.”

Voor een natuurlijk effect moet je juist niet de rand van de bovenlip opvullen, maar alleen meer definitie geven. “Naarmate je ouder wordt, worden de contouren minder duidelijk en krijg je bijvoorbeeld ook te maken met de gevreesde lijntjes in je bovenlip. Bij een mooie lip is de lijn tussen het lippenrood en je bovenlip juist scherp. Op het moment dat je dat gaat opvullen, zorg je voor een minder duidelijke overgang. En dat geeft juist dat onnatuurlijke resultaat.”

Je kunt ook meer hyaluronzuur gebruiken, om onnatuurlijk opgevulde lippen te herstellen. “Het klinkt misschien gek, maar door het contourlijntje te verscherpen, zorg je optisch voor een natuurlijker resultaat.”

Stel je vraag

Heb jij een vraag waar je het antwoord niet op weet? Elke vrijdag kan jij jouw vraag stellen in de vaste rubriek ‘Stel je vraag‘. Een team van experts zoals cosmetisch artsen, BN’ers of huidtherapeuten, dermatologen, tandartsen of haarspecialisten zullen één of meer vragen beantwoorden.

Jouw winnende vraag zal beloond worden met een prijs. Deze week kun je met jouw vraag Collalift collageentabletten ter waarde van 39,95 euro winnen. Kortom: stel hieronder in een comment je vraag.

Furrow op Instagram