arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Chagrijnige blik

De beste behandeling(en) tegen een verdrietige blik

Het sociale isolement dat een chagrijnige blik met zich meebrengt is dan misschien voor één dag rustgevend, maar als je mondhoeken continu naar beneden hangen is het een heel ander verhaal. De beste behandelingen tegen een verdrietige blik op een rij.

Fillers

Cosmetisch arts Rogier Meulenaar: "Volumeverlies rond je mond, al dan niet in combinatie met een slappe huid kan ervoor zorgen dat je mondhoeken gaan hangen."
In dat geval is het gebruik van fillers het meest snel en effectief: "Met behulp van hyaluronzuurfillers kun je het gebied rondom je mondhoeken opvullen, maar ook biostimulatoren zoals Radiesse en Sculptra zijn hiervoor heel geschikt."

Het is alleen wel belangrijk om niet te veel filler te gebruiken. "Eventueel kun je hem combineren met een huidverstrakkende behandeling zoals de PlexR, anders kan het geheel onnatuurlijk ogen."

Botox

En soms zijn fillers niet de juiste oplossing: "De spier die van je mondhoek naar je kaaklijn loopt, kan je ook je mondhoeken naar beneden trekken. Door de depressor anguli oris met botox te behandelen zorg je ervoor dat je mondhoeken weer iets omhoog staan."

Ook deze behandeling is niet geheel zonder risico: "Als je verkeerd prikt kan botox er juist voor zorgen dat je mondhoeken nog meer naar beneden zakken. Of voor een scheve lach zorgen." Ook een combinatie van botox en fillers behoort tot de mogelijkheden: "Als er sprake is van volume- en/of vetverlies én de depressor anguli oris die de mondhoeken naar beneden trekt, dan kan allebei nodig zijn."

Threads

Vanwege het liftende effect kan je ook threads gebruiken om een chagrijnige blik te verminderen: "Met behulp van PDO-Threads of de Happy Lift-draden kan je de ondersteuning aan de mondhoeken geven."
Waarbij gezegd moet worden dat de Happy Lift de voorkeur geniet. “De draden van de Happy Lift hebben veel meer effect. Ze zijn niet alleen steviger, maar ze lossen ook minder snel op."

De threads bevatten minuscule haakjes waarmee je je mondhoeken kan liften: "Je kunt ze niet zien of voelen, maar ze zorgen er wel voor dat de draad zich onderhuids beter kan vasthechten en daar ook trekkracht kan geven. Maar ook voor threads geldt dat je het huidoverschot niet wegneemt, waardoor er soms nog een aanvullende behandeling nodig is met de PlexR."

Furrow op Instagram