arrowcheckcirclemeta-commentsmeta-datemeta-heartmeta-tagnavigationplayquotesocial-facebooksocial-instagramsocial-pinterestsocial-twittersocial-youtubetilde
U maakt gebruik van een verouderde browser. Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om deze te updaten of een andere recente browser te downloaden.
Duckface is uit

Bye, bye, onnatuurlijke lippen. De duckface is uit!

In de jaren 90 waren het dunne wenkbrauwen, tegenwoordig is het de duckface. Correctie: #duckface. Toch lijkt deze trend enigszins op z'n retour. Cosmetisch arts Rogier Meulenaar: "Lipfillers zijn nog steeds enorm populair, maar de zogenoemde duckface lijkt inderdaad over z'n hoogtepunt heen. Natuurlijk, er zal altijd een vraag blijven naar hele volle (opgespoten) lippen, maar het gros gaat tegenwoordig voor de meer natuurlijke look."

Natuurlijk betekent je eigen lippen, maar dan net even iets voller. "Het is een combinatie van de juiste techniek met de juiste filler."
De juiste techniek is een heel precies werkje: "Lipfillerbehandelingen zijn tijdrovend, zeker als je een natuurlijk resultaat wilt bereiken. Door een verticale inspuittechniek te gebruiken kun je bijvoorbeeld je lippen meer volume geven, zonder dat ze naar voren komen te staan. Dat betekent wel dat je de filler druppel voor druppel verticaal moet injecteren. En dat kost tijd."

Welke filler?

Ook het soort filler speelt een rol voor het eindresultaat. "Teosyal RH3, Juvederm Volbella of de filler Algeness. Deze laatste filler is bijzonder, omdat hij vegan is, maar hij ook geen water bevat. Dit betekent dat je met deze filler heel nauwkeurige, scherpe lijnen kunt maken. Perfect voor het accentueren van de rand van je lippen."

"Misschien ietwat technisch, maar je kunt tijdens de behandeling ook wat tegendruk geven, zo voorkom je dat de filler zich kan verplaatsen langs de lipcontour."

En dan zijn er nog de mondhoeken die een cruciale rol spelen bij het opvullen van je lippen. "Door voor een natuurlijke overgang te zorgen tussen het gevulde en het niet-gevulde gedeelte van de lip, voorkom je dat je lippen gaan krullen. Eén van de kenmerken van een duckface."

Goedkoop lippen opvullen

Het is een kwestie van geduld. "Tijd is geld. Goedkoop lippen opvullen bestaat niet. Nou ja, het bestaat wel, maar de vraag is of je het moet willen. Lippen opvullen is één van de moeilijkste cosmetische behandelingen die er is.
Kijk niet alleen naar de prijs, maar let bij de keuze voor een kliniek op het merk filler dat gebruikt wordt en de ervaring van de arts."

Kan je geen genoeg van de duckface krijgen, kijk dan deze video nog eens terug: Mag ik een duckface, a.u.b.?

Andere leuke artikelen

Furrow op Instagram